ЗВІТУЮТЬ АМАТОРСЬКІ КОЛЕКТИВИ ТА ВИКОНАВЦІ ГРУНСЬКОЇ ГРОМАДИ.

20 червня у Рибальському сільському будинку культури відбувся творчий звіт кращих аматорських колективів та виконавців Грунської територіальної громади «Земля Грунська талантами багата» в рамках обласного фестивалю народної творчості « З любов’ю вічною до тебе, рідний краю!», присвяченого 30-й річниці незалежності України.

Гостей свята зустрічали хлібом-сіллю аматори Рибальського сільського будинку культури, а у фойє закладу гості свята мали змогу відвідати виставку «Краса і загадковість рідної землі», де були представлені експозиції, що яскраво презентували скарби нематеріальної культурної спадщини Грунщини, туристичні принади громади, родинні обереги і творчі здобутки її мешканців.

З вітальним словом до присутніх на святі звернулись Грунський сільський голова Василь Зосимов, головний спеціаліст відділу культурно-мистецької діяльності і навчальних закладів управління культури Сумської обласної державної адміністрації Тетяна Коршак, заступник голови Охтирської районної державної адміністрації Олександр Панов, заступник голови Охтирської районної ради Юрій Слабоспицький, заступник Грунського сільського голови Ігор Савков. Кращі працівники закладів культури громади були відзначені грамотами голови Сумської обласної державної адміністрації, подяками Сумської обласної ради, дипломами від управління культури Сумської обласної державної адміністрації, голови Охтирської районної державної адміністрації та голови Охтирської районної ради.

Яскрава та насичена концертна програма не залишила в залі байдужих, про що свідчили гучні оплески глядачів. Родзинкою свята став троїцький обряд «Ой, неділенька та й клечаная», який відтворили учасники народного аматорського фольклорного колективу «Слобожани», зразкового аматорського фольклорного колективу «Маківки» (керівник Наталія Барченко) Грунського сільського будинку культури та аматорського фольклорного колективу «Зоряниця» (керівник – Любов Тіщенко) Гнилицького сільського клубу.

Творчі вітання мешканцям громади цього дня дарували знані на охтирщині колективи: народний аматорський вокальний ансамбль народної пісні «Хуторяни» (керівник – Валентина Селегей) Рибальського сільського будинку культури, народний аматорський вокальний ансамбль «Мальви» (керівник – Яніна Зуй) В’язівського сільського будинку культури, народний аматорський театр гумористичних мініатюр «Сміхограй» (у складі Тетяни Сокол та Валентини Гольченко) Грунського сільського будинку культури.

Свої творчі здобутки продемонстрували аматорські колективи, тріо та дуети Грунського, Рибальського, В’язівського, Куземинського сільських будинків культури та Гнилицького сільського клубу.

Зі сцени звучали пісні у виконанні талановитих виконавців: Олександри Тарабан, Надії Рубан, Світлани Івах, Людмили Бондар, Олени Линник, Наталії Дерев’янко, Тетяни Кучер, Тетяни Мітли.

Справжнім сюрпризом для гостей свята стали виступи найменших учасників дійства – Емілії Олейникової, дитячого вокального ансамблю «Чарівний ключик» Грунської дитячої музичної школи, а також вихованців Куземиського ДНЗ «Пролісок» (керівник Світлана Рудько), які представили хореографічні картинки «Мамина хустина» та «Іжачок».

У фіналі творчого звіту аматорських колективів Грунщини пролунала пісня «Це моя Україна», яку виконали всі учасники заходу.