Зустріч кращих інструменталістів Сумщини

18 вересня в Миколаївському центрі культури і дозвілля Миколаївської селищної територіальної громади відбувся обласний фестиваль народної інструментальної музики «Веселі музики», який започаткований управлінням культури Сумської обласної держаної адміністрації і проходить за підтримки Миколаївської селищної ради.

З нагоди відкриття фестивалю учасників і гостей заходу вітали начальник управління культури Сумської обласної державної адміністрації, заслужений працівник культури України Олена Мельник та заступник Миколаївського селищного голови Ігор Федина.

Цього року глядачам фестивалю дарували свою творчість інструментальні колективи, ансамблі народних музик, вокальні ансамблі з інструментальним супроводом, окремі виконавці на народних інструментах, які вправно володіють грою на гармошці, бубоні, скрипці, сопілці, тамбурині, бугаю та інших народних інструментах.

Традиційне виконавство представили народні аматорські інструментальні ансамблі: «Веселі музики» Сім’янівського сільського будинку культури-філії комунального закладу «Дубов’язівський центр культури і дозвілля» Дубов’язівської селищної територіальної громади, (керівник – Микола Супрун), «Акорд» Центру культури і дозвілля Липоводолинської селищної ради (керівник – Дмитро Хіляй), народної музики «Веселі музики» комунального закладу «Миколаївський центр культури і дозвілля» Миколаївської селищної територіальної громади (керівник – Іван Шарков).

Щирими оплесками глядачі підтримували виступ юних музикантів аматорського ансамблю сопілкарів «Чаруюча сопілка» Пушкарівського будинку культури Сумської міської територіальної громади (керівник – Юрій Романенко).

У фестивальній програмі були представлені різні форми ансамблевої та сольної гри, де гармонійно поєдналися оригінальні обробки народних мелодій та інструментальні попурі народних українських пісень у виконанні аматорського ансамблю інструментальної музики «Гучнограли» Колядинецького  сільського будинку культури Синівської сільської територіальної громади (керівник – Сергій Цікало) та аматорського ансамблю народних музик Комунального закладу «Недригайлівський центр культури і дозвілля Недригайлівської селищної ради Сумської області» (керівник – Віктор Псарьов).

Найбільшого драйву додав виступ музикантів, яким аплодували найвибагливіші слухачі багатьох міст України – соліста Токарівського сільського будинку культури Бездрицької сільської територіальної громади Анатолія Кварти та аматорського інструментального дуету «Струмок» у складі Володимира Головка і Володимира Губченка з міста Суми.

Глибоко схвилювали глядачів виступи аматорського вокального гурту «Воля» Конотопського міського будинку культури «Зоряний» Конотопської міської територіальної громади (керівник – Олександр Фесенко) та народного аматорського вокального ансамблю «Слобожани» Роменського міського Будинку культури Роменської міської територіальної громади (керівник – Павло Лаврик), які поєднали майстерну гру на народних інструментах та гуртовий спів.

Усі учасники святкової програми отримали дипломи та цінні подарунки від оргкомітету фестивалю.

Проведення такого самобутнього народного мистецького дійства об’єднало людей різних поколінь,  додало сил і віри в незламний український дух і подарувало незабутнє свято!