Знову нахлинули гіркі спогади про війну

22 червня Буринщина вкотре згадала криваву добу Другої світової війни і її головну складову – німецько-радянську війну, що почалася погожого літнього ранку рівно 80 років тому. А через вісім десятиліть, як і кожного року, такого ж погожого червневого ранку, біля Братської могили воїнів Другої світової війни в центрі Бурині відбувся мітинг-реквієм з нагоди Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні. У заході взяли участь керівництво міської територіальної громади, працівники міської ради, представники установ, громадськість.

Буринський міський голова Віктор Ладуха, схиливши голову перед пам’яттю жертв війни, висловив велику шану дідам і прадідам, які наближали Перемогу. Очільник Буринщини нагадав присутнім і про те, що саме у ці хвилини онуками та правнуками ветеранів Другої світової доводиться захищати кордони рідної землі на східних рубежах України.

Пам’ять загиблих українців на фронтах Другої світової війни, українців, закатованих у фашистських катівнях, спалених у крематоріях, замучених голодом, замордованих страшною війною, а також загиблих у зоні проведення ООС/АТО на сході України присутні вшанували скорботною тишею, приєднавшись до Всеукраїнської хвилини мовчання.

Вокальний сімейний дует «Калинові сестри» у складі Наталії Сомової та Світлани Головченко виконали українську версію відомої пісні «На безіменній висоті».

Заупокійну літію за синами і дочками українського народу, полеглих під час Другої світової війни, здійснив Благочинний Буринського округу, настоятель парафії святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії Православної Церкви України, протоієрей отець Димитрій.

Потім ведуча мітингу, провідний методист Буринського будинку культури Олена Ларінцева, запросила краян завершити цей меморіальний захід покладанням квітів до братської могили.

Ми ніколи не забудемо про жертви українського народу, який зробив неоціненний внесок у розгром нацизму.

Матеріали надано комунальним закладом Буринської міської ради «Буринський будинок культури»