Живе слово Тараса у Охтирці

У кожного народу є величні постаті, які стали проявом його душі, його провідними зорями. В українців такою постаттю був і залишається Тарас Григорович Шевченко – Батько нації, Великий Кобзар.

Вшосте комунальний заклад «Охтирський міський центр культури і дозвілля» провів конкурс читців, присвячений пам’яті видатного поета. Цього разу в ньому взяли участь 35 учнів загальноосвітніх шкіл міста та села Сосонка. Конкурсанти змагалися в трьох вікових категоріях, декламуючи твори Тараса Шевченка та сучасних авторів. Приємно, що виконавці включили до конкурсної програми і твори місцевих поетів, таких, як: Ніни Багатої, Катерини Квітчастої, Олександра Кривогуза, представили власні авторські поетичні твори.

Журі, яке очолювала голова філії Всеукраїнського благодійного культурно-наукового фонду Тараса Шевченка (Президент фонду – правнучка Тараса Григоровича Людмила Красицька), заслужений працівник культури України Катерина Макаренко, нагородило всіх учасників та переможців конкурсу грамотами та подарунками від філії фонду.

Переможцями конкурсу читців стали: у молодшій віковій категорії І місце – Еліна Супрун, ІІ – Катерина Гейко, ІІІ – Валерія Алєксєєнко; у середній віковій категорії І місце – Вікторія Бейзим, ІІ – Валерія Закаблук, ІІІ – Вікторія Вакіна; у старшій віковій категорії І місце – Данило Баранов, ІІ – Ганна Отич, ІІІ – Дарина Канівець.

Концертну програму для учасників та гостей конкурсу підготували учні та викладачі дитячої музичної школи імені Петра Білинника, виконавши інструментальні п’єси класиків та сучасних композиторів.

Конкурс читців вкотре об’єднав різновікових любителів шевченківської творчості та надихнув на поглиблене вивчення духовної спадщини Великого Кобзаря.

Матеріали надано КЗ «Охтирський міський центр культури і дозвілля»