Збереження та популяризації нематеріальної культурної спадщини на Путивльщині

На базі Путивльського будинку культури 6 жовтня відбувся семінар клубних працівників на тему: «Організація роботи зі збору та обробки елементів нематеріальної культурної спадщини». У семінарі взяли участь директори сільських будинків культури, завідуючі сільських клубів, художні керівники та керівники аматорських колективів сільських закладів культури Путивльської громади.

З привітальним словом до присутніх звернулася начальник відділу культури, молоді, спорту та інформаційної політики виконавчого комітету Путивльської міської ради, заслужений працівник культури України Світлана Давидова.

У ході семінару на прикладах наукових досліджень методисти будинку культури надали учасникам поради з визначення поняття «елемент нематеріальної культурної спадщини», розглянули переліки елементів НКС місцевого та обласного рівнів, а також приклади елементів, які увійшли до Національного реєстру та міжнародних списків нематеріальної культурної спадщини. Детально розглянули алгоритм дій під час виявлення елементів нематеріальної культурної спадщини на місцях та повний документальний його опис.

Як приклад, переглянули презентацію елемента нематеріальної культурної спадщини «Говірка горнів села Руднєве» – результат роботи Путивльського методичного кабінету.

За результатами обговорення учасники семінару окреслили подальші дії щодо збереження та популяризації нематеріальної  культурної спадщини Путивльщини.

Матеріали надано Путивльським будинком культури відділу культури молоді, спорту та інформаційної політики виконавчого комітету Путивльської міської ради