«Заряджай імунітет – споживай цілющий мед!»

19 серпня своє професійне свято відзначають представники найсолодшої професії – пасічники. Бджільництво в нашій країні є дуже поширеним заняттям.

Зокрема, якщо підрахувати увесь мед світу, то кожна сьома його тонна буде з України. І це не дивно, адже сьогодні на пасіках нашої держави працює близько 5 мільйонів бджолиних сімей! І всі вони потребують ретельного догляду! Саме тому бджолярів із давніх-давен шанували на українській землі. Протягом сторіч виготовлення меду з копіткого ремесла перетворилося на справжнє мистецтво, секрети якого відкриваються лише дбайливим і працьовитим.

З метою вшанування представників найсолодшої професії відділом культури Конотопської районної державної адміністрації на власній сторінці у Facebook був організований челендж «Заряджай імунітет – споживай цілющий мед!», під час якого 37 пасічників Конотопщини поділилися світлинами своїх робочих буднів, а користувачі мережі віртуально змогли доторкнутися до таїнства народження цього цілющого та духмяного продукту.

Тож висловлюємо щиру вдячність усім учасникам челенджу! Нехай у Ваших вуликах не переведеться веселий бджолиний гамір, медодаї тішать запасами нектару, а слоїки повняться рідким золотом – справжнім солодким скарбом!

Матеріали надано відділом культури Конотопської районної державної адміністрації