Заходи, присвячені 32 річниці виведенню військ з Афганістану

Летять, відлітають в вічність роки. Здається це було вчора, коли останній солдат покинув афганську землю, а пройшло вже тридцять два роки. За кожним воїном-афганцем – доля, життєвий подвиг, крок у безсмертя. У страхітливому полум’ї війни народжувалась нова плеяда героїв, яких вшановували 15 лютого на Кролевеччині.

У Сквері воїнів-афганців відбувся мітинг «Жива пам’ять серця», на якому були присутні міський голова Віктор Лехман, голова районної спілки воїнів афганців Сергій Хоменко, директор Кролевецького комбінату хлібопродуктів Геннадій Гордієнко, представники громадської організації ветеранів Афганістану та члени їх родин. У Спасо-Преображенському храмі пройшла громадянська панахида по завершенні якої, воїни-афганці вшанували пам’ять земляків на центральному кладовищі.

На головній сцені Центру культури відбувся тематичний вечір «Пекучий біль Афганістану» у якому взяли участь аматорські колективи закладу, дитячої школи мистецтв та сольні виконавці.

Будинки культури-філії Центру культури та сільські бібліотеки-філії Публічної бібліотеки в рамках акції «Мої земляки на Афганській війні» на своїх сторінках в соціальній мережі у Фейсбук зробили цикли публікацій, відео-презентацій, привітань та розповідей про своїх земляків-афганців.

Матеріали надано Центром культури Кролевецької міської ради