«З любов’ю вічною до тебе, рідний краю!»

Першими, хто наважився створити та презентувати онлайн-версію творчого звіту аматорських колективів і виконавців в рамках обласного фестивалю народної творчості «З любов’ю вічною до тебе, рідний краю!», присвяченого 30-й річниці незалежності України, стали працівники закладів культури Середино-Будської міської територіальної громади.

Творчий звіт аматорських колективів та виконавців – це вдала можливість показати свої вміння, творчість та креатив, тому колективом було вирішено, що концепція відеозвіту буде спрямована на звеличення краси, славної історії і талантів Поліського краю. В рамках проєкту свої найкращі роботи презентували майстри Віктор Сапін, Тетяна Тимошенко, Марія Журба, Тетяна Високос, вихованці навчальних закладів міста, учасники драматичної студії «Асорті» комунального закладу «Середино-Будський центр культури і дозвілля». Родзинкою презентації туристичного потенціалу Серединобудщини стала відеоекскурсія наймальовничішими куточками Національного природного парку «Деснянсько-Старогутський».

З найщирішими побажаннями до всіх учасників та глядачів звернувся голова Середино-Будської міської ради Олександр Ген.

Сценарій творчого звіту було створено на основі авторських віршів членів відомого на Сумщині творчого клубу «Часопис» комунального закладу «Середино-Будський центр культури і дозвілля» (керівник – Галина Майорова), що пронизливо звучали у виконанні ведучих проєкту Олени Макаренко та Сергія Артеменка. А яскравим прологом відеозвіту стала пісня, створена місцевими авторами Галиною Майоровою та Світланою Макаренко, «Сумщина» у виконанні народного аматорського вокального жіночого ансамблю «Поліські зорі» (керівник Олена Баликіна) комунального закладу «Середино-Будський центр культури і дозвілля».

У концертній програмі взяли участь: танцювальний колектив «Радість» (керівник – Лариса Фещенко) та вокальний колектив «Сузір’я» (керівник – Софія Ступак) комунального закладу «Середино-Будський центр дитячої та юнацької творчості»; Ірина Зикунова, учениця комунального закладу «Середино-Будська дитяча мистецька школа» (викладач – В’ячеслав Люлін); хореографічний колектив Опорного Середино-Будського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №1; а також Софія Московко, Лідія Харитоненко, Катерина Кармазіна, Олена Макаренко – солісти комунального закладу «Середино-Будський центр культури і дозвілля».

Авторські твори у творчому звіті представили поет-пісняр Світлана Макаренко та композитор й аранжувальник Дмитро Мурашов.

До участі у проєкті були запрошені кращі колективи та гордість сусідньої Зноб-Новгородської територіальної громади – народний аматорський вокальний жіночий ансамбль «Вербиченька» (керівник – Олена Сенченко) комунального закладу культури «Зноб-Новгородський Центр культури і дозвілля» Зноб-Новгородської селищної ради та народний аматорський фольклорно-етнографічний ансамбль «Деснянка» (керівник – Катерина Самоха) Очкинського сільського будинку культури-філії КЗК «Зноб-Новгородський Центр культури і дозвілля» Зноб-Новгородської селищної ради.

При підготовці відеопроєкту свої творчі та організаторські здібності продемонстрували не лише учасники аматорських колективів, а й всі працівники  комунального закладу «Середино-Будський центр культури і дозвілля» під керівництвом в.о. директора Олени Лапченко.

Справжнє суцвіття талантів Серединобудщини дарує свій творчий доробок рідній Україні до її дня народження!