Використання дистанційних форм роботи у підготовці майбутніх заходів

Працівники закладів культури Сумського району продовжують освоювати нові форми роботи, працюючи дистанційно. Так, 23 квітня в умовах карантину був проведений дистанційний семінар-практикум для керівників клубних закладів району на тему «Методичні рекомендації до проведення культурно-мистецьких заходів до Дня вишиванки».

Змістовні методичні матеріали (відео, сценарний, музичний, нотний) були розповсюджені через мобільні додатки, соціальні мережі «Viber», «Telegram» та електронну пошту.

Флешмоби зараз дуже популярні, а вишиванкові, що викликають відчуття єдності, тим більше! Фахівцями районного організаційно-методичного центру народної творчості і культурно-освітньої роботи при відділі культури, молоді та спорту Сумської райдержадміністрації був організований майстер-клас з підготовки флешмобу «Україна вишивана», для проведення якого була запрошена викладач хореографії КЗ СРР – Садівська дитяча музична школа Анна Скляренко.

Працівники клубних закладів отримали відео майстер-класу, завдяки якому зможуть дистанційно підготувати яскраве дійство з учасниками клубних формувань та аматорами сцени. Результатом такої роботи стане захід, який о 10.00 годині 21 травня у режимі онлайн об’єднає талантів з різних населених пунктів району.

Крім того, учасники навчання отримали й домашнє завдання – зробити фото (селфі) учасника флешмобу та надіслати його до РОМЦ НТ і КОР (culturesumy@ukr.net) для створення фотоколажу «Вишиване селфі».

Таким чином талановиті мешканці Сумського району всі разом долучаться до святкування Дня вишиванки.

Зазначимо, що це вже другий навчальний захід у режимі онлайн, що відбувається на теренах Сумського району.

Матеріал надано РОМЦ НТ і КОР відділу культури, молоді та спорту Сумської райдержадміністрації

Завантажити відео майстер-класу