«Ви у нашій пам’яті назавжди залишились»

«Ви у нашій пам’яті назавжди залишились», – під такою назвою відбувся вечір-реквієм у Тростянецькому районному будинку культури до Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні. В урочисто-траурному заході взяли участь керівники району, міста, працівники бюджетних установ, підприємств району, учнівська молодь. Прологом стала пісня «Не спи, моя рідна земля» у виконанні солістки районного будинку культури Анастасії Сабчук.

До людей звернулися: голова районної державної адміністрації Олег Сипко, голова районної ради Андрій Корж, міський голова Юрій Бова, учасниця, свідок подій на майдані, депутат районної ради Тетяна Замула, які закликали пам’ятати за що Небесна Сотня віддала свої життя.

Вихованці гуртка «Театральне мистецтво», лідери учнівського самоврядування Палацу дітей та юнацтва Марина Громова та Даніїл Левченко декламували поетичні твори про Небесну Сотню під музичний супровід.

Присутні вшанували хвилиною мовчання усіх загиблих героїв Революції Гідності, всіх українців, хто поклав свої життя за свободу і незалежність України та переглянули історично–документальний фільм «Революція Гідності. Пишемо історію». Від молоді міста Іващук Дарина, Зленко Артем поклали квіти до Пам’ятного знаку на честь незалежності України та погруддя Тараса Григоровича Шевченка.

Захід став символічним і водночас живим проявом поваги та любові до безстрашних героїв, які залишились вірними ідеалам добра та правди.

Матеріали надано методичним кабінетом Тростянецького районного будинку культури