Вшанування учасників бойових дій на території інших держав

15 лютого біля Пам’ятного знаку загиблих воїнів-афганців – уродженців Великописарівщини, відбулося вшанування учасників бойових дій на території інших держав та виведення військ з Афганістану.

Нині, у 32-у річницю тієї незабутньої події, ми віддаємо данину поваги мужності та героїзму воїнів-афганців і їхніх побратимів, які виконували свою непросту місію в понад двадцять країнах світу. З кожним роком все далі історія відділяє нас від вогняних років афганської війни. Але священною є пам’ять про героїзм воїнів-афганців, мужність при виконанні інтернаціонального обов’язку, готовність платити найдорожчу ціну – своє життя. Вони як ніхто знають справжню ціну війни і миру, і як ніхто усвідомлює свою відповідальність за долю прийдешніх поколінь.

У цій війні були задіяні 700 тисяч чоловік, 30% з яких – українці. Звання Героя Радянського Союзу було присвоєно 72 військовослужбовцям, з них – 12 українцям. 15 тисяч воїнів загинуло, серед них – 101 з Великописарівщини. Це рядовий Михайло Іванович Єременко (село Вище Веселе), гвардії рядовий Олександр Іванович Зайцев (село Іванівка), рядовий Віктор Григорови Монастирьов (село Тарасівка), рядовий Костянтин Володимирович Щербак (селище Кириківка), прапорщик Микола Іванович Шевченко (село Дмитрівка).

Усіх, хто не повернувся до рідних домівок з Афганської війни, присутні вшанували хвилиною мовчання. Схиляємо голови на знак шани та глибокої вдячності за подвиг та витримку! Честь і слава вам, шановні ветерани Афганістану! Низький уклін батькам та матерям, які виховали Героїв. Ми пам’ятаємо і завжди пам’ятатимемо про кожного з Вас.

Матеріали надано комунальним закладом Великописарівської районної ради Великописарівський районний будинок культури