Вітаємо переможців!

Журі Відкритого обласного конкурсу естрадної пісні та сучасної популярної музики «Радослав», яке цього року очолив заслужений діяч мистецтв України, керівник колективу Jazz-Fusion Band «Aramis» Сумської обласної філармонії Володимир Прихожай та до складу якого увійшли директор Комунального закладу Сумської обласної ради – Сумський обласний науково-методичний центр культури і мистецтв Євгенія Бистрицька, головний спеціаліст відділу культурно-мистецької діяльності і навчальних закладів управління культури Сумської обласної державної адміністрації Віта Зубко, заслужений діяч естрадного мистецтва України, регіональний представник Українського центру культурних досліджень Сергій Марусій, директорка благодійної організації «Сумський єврейський фонд «Хесед Хаім», керівник народного вокального театру-студії «Авів» Єлизавета Шерстюк, переглянувши виступи 46 учасників конкурсної програми, визначило кращих естрадних виконавців Сумщини.

У номінації «Солісти-вокалісти. Вікова категорія: від 15 до 18 років включно» перемогу здобула солістка Комунального закладу «Районний будинок культури» Глухівської районної ради Марина Рева. Другою стала Катерина Тимошевська – учениця Конотопської дитячої музичної школи № 2, а ІІІ місце виборола солістка Комунального закладу «Дружбівський міський Палац культури» Аделіна Пухальська.

Серед солістів віком від 19 до 25 років цього року розгорнулася справжня боротьба, але журі, обговоривши конкурсні виступи, розподілили призові місця наступним чином: І місце – солістка Комунального закладу Буринської районної ради «Буринський районний будинок культури» Яна Глова; ІІ місце – соліст Степанівського селищного клубу Степанівської селищної ради Сумського району Дмитро Садовничій; ІІІ місце – солістка Бездрицького сільського клубу Бездрицької сільської ради Сумського району Тетяна Сіробаба.

Серед вокалістів у старшій віковій категорії володарями І та ІІІ місця стали солісти Бездрицького сільського клубу Бездрицької громади Богдана Клочко та Олександр Кліщ (відповідно). ІІ місце виборола стала Аліна Кабанова – солістка Ямпільського районного центру культури та дозвілля.

У конкурсні серед вокальних ансамблів старшої вікової категорії кращими визнано вокальний жіночий квартет Лебединського районного будинку культури. Друге місце посіли представники Черкаської громади Донецької області – народний аматорський вокальний ансамбль «Перлина» Черкаського базового історико-культурного інформаційного центру (керівник – Наталія Толкачова). Почесне ІІІ місце вибороли народний аматорський вокальний ансамбль «Рапсодія» (керівник – Олександр Єрьомін) Конотопського міського будинку культури «Зоряний».

Згідно з Положенням конкурсу журі також встановило заохочувальні відзнаки:

«Відкриття конкурсу» – Валерія Дудник, учасниця зразкового аматорського вокального ансамблю естрадного співу «Флеш» Комунального закладу «Центр культури і дозвілля» Чернеччинської сільської ради Охтирського району;

«Креативність» – Ольга Гудова, студентка Вищого навчального закладу комунальної форми власності «Бахмутський коледж мистецтв імені Івана Карабиця» (м. Бахмут Донецької області);

«Оригінальна інтерпретація твору» – Тетяна Карпенко, солістка Глухівського  міського палацу культури;

«Краще виконання європейського хіта» – народний аматорський вокальний ансамбль «Джерело» Комунального закладу «Краснопільський Палац культури» (керівник – Лариса Давиденко).

Творчий колектив Комунального закладу Сумської обласної ради – Сумський обласний науково-методичний центр культури і мистецтв вітає переможців та дякує керівникам, звукооператорам, відеографам, усім тим людям, які допомагали кращим вокалістам взяти участь та досягти перемоги на Відкритому обласному конкурсі естрадної пісні та сучасної популярної музики «Радослав»!