Вірні присязі народу України

«Присягаю ніколи не зрадити народу України» – це найсвятіші слова, які вбирають в себе глибокі традиції нашого народу і віддзеркалюють сучасний стан українського козацького лицарства. Козаки, січові стрільці, воїни української повстанської армії, сучасні воїни – всі вони давали клятву на вірність своїй Батьківщині. Під Покровом Богородиці 14 жовтня ми вшановуємо всіх, хто став на захист Вітчизни на різних етапах її історії.

Напередодні свята на центральній площі Охтирки відбулися урочистості до Дня захисників і захисниць України. Всіх присутніх привітав міський голова Павло Кузьменко, який вручив грамоти за сумлінне виконання службових обов’язків та високий професіоналізм військовослужбовцям військових частин, кращим представникам Державної служби України з надзвичайних ситуацій і Національної поліції України. З вітальним словом до героїв свята звернувся голова громадської організації «Нескорені» Володимир Гейко, який напередодні свята отримав нагрудний знак «Знак пошани».

Серед тих, хто віддав своє життя за незалежність України та її суверенітет славні сини охтирської землі. Рішенням сесії міської ради від 7 вересня цього року прапорщику Дмитру Мовчану та старшому солдату Денису Ярмаку присвоєно звання «Почесний громадянин м. Охтирка» (посмертно). Свідоцтво та посвідчення про звання отримали вдова Ірина Мовчан та мама Тетяна Ярмак. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих військовослужбовців-охтирчан та поклали квіти до пам’ятних знаків «Слава героям!», Героям Небесної Сотні та могил земляків, які віддали життя за Україну на сході держави.

Всім, хто втратив своїх синів і чоловіків у цій неоголошеній війні Яна і Максим Науменки присвятили «Баладу про мальви». Серця всіх присутніх розчулила пісня у виконанні юного Артема Котенка. Натхненно й урочисто виконали оркестри військових частин міста і соліст Сергій Войченко «Марш Нової Армії» («Зродились ми великої години»).

Воістину «великою годиною» стали останні роки для нас, українців. Ми стали сильнішими і впевненішими в собі та власних можливостях. Мільйони людей вірять, що небо над Україною буде мирним, адже його оберігають вірні присязі славні українські воїни.

Інформацію надано комунальним закладом «Охтирський міський центр культури і дозвілля «Кнєжа»