Віншували символ автентичних традицій – вишиванку

Стало вже доброю традицією, що в День вишиванки Буринський будинок культури збирає працівників клубних закладів Буринщини на семінарське заняття, а потім усі разом проводять акцію з нагоди цього відносно молодого, але вже популярного, свята, адже 2021 року на державному рівні вшановували українську вишиванку в п’ятнадцяте. Цього року провідний методист Буринського будинку культури Олена Ларінцева підготувала і провела семінар-практикум «Календар свят і пам’ятних дат в Україні. Ведення заходів онлайн і офлайн».

Пізніше, присутні навчального заходу стали учасниками патріотичної акції «Вишиванко рідна, ти велике диво!», яка розпочалася урочистою ходою до Пам’ятного знаку Т.Г. Шевченку. До цього меморіального місця були покладені квіти, прозвучала літературна композиція «Вдягни свою чудову вишиванку», яку підготували учасники зразкового аматорського театру Буринського будинку культури (керівник Вікторія Рябоконь).

Захід продовжився в будинку культури, де були розміщені персональна виставка вишиванок майстрині, директора Вознесенського сільського будинку культури Світлани Князь та колекція традиційних вишиванок, яку підготували працівники Буринської публічної бібліотеки, поряд з якою вони розташували і фотозону «Бережи українське – носи вишиванку!».

В рамках акції аматори Буринської сцени та сільських закладів культури підготували святковий концерт. Перед його початком Буринський міський голова Віктор Ладуха привітав присутніх з Днем вишиванки та провів церемонію нагородження учасників Відкритого конкурсу на Кубок міського голови «Хореографічний коловорот».

А потім музичні вітання присутнім надсилали народні аматорські колективи: ансамбль «Троїсті музики» (керівник Світлана Головко) та фольклорний колектив «Співаночка» (керівник Катерина Ігнатенко) Буринського будинку культури, ансамблі народної пісні «Пісківчанка» Пісківського сільського будинку культури (керівник Любов Сєрик) та «Успенський ярмарок» Успенського сільського будинку культури (керівник Галина Самойленко). Учасники акції тепло вітали і виступи вокального гурту «Lana Lady’s  Band» з Бурині (керівник Оксана Сергієнко), вокального тріо «Лілея» Слобідського сільського будинку культури (керівник Лідія Литвиновська), ансамблю «Dixie» Буринської мистецької школи (керівник Володимир Осадчий) та солістів Наталію Ганькіну (Буринський будинок культури), Віктора Кнопіка і Наталію Зайченко (Дяківський сільський будинок культури), Івана Галету (Жуківський сільський будинок культури), Галину Самойленко та Олександра Дрофу (Успенський сільський будинок культури), Віктора Чепакова (Пісківський сільський будинок культури).

Окрім цього, під час акції начальник відділу культури та туризму управління освіти, молоді, спорту, культури та туризму міської ради Світлана Вареник вона ж і ведуча концерту, провела традиційне опитування серед присутніх: «Що для них означає вишиванка?». Свої думки висловили і дорослі, і діти.

Закінченням заходу стала загальна світлина учасників акції.

Матеріали надано комунальним закладом Буринської міської ради «Буринський будинок культури»