«Віншуємо суницю – першу ягоду-царицю»

12 червня любителів солодкої ягоди, поціновувачів української пісні та спортивно-розважальних заходів зібрало традиційне суничне свято «Віншуємо суницю – першу ягоду-царицю» у селі Малий Самбір Попівської територіальної громади.

Серед почесних гостей: Попівський сільський голова Анатолій Боярчук, голова Конотопської районної ради Віктор Бик, архієпископ Конотопський і Глухівський Роман, директор Сумської дослідної станції садівництва ІС НААН Вячеслав Фільов.

Свято задовольнило смаки найвибагливіших гурманів, оскільки поринути у сиву давнину можна було в історико-етнографічному музеї, гості свята мали можливість відвідати виставку ретроавтомобілів, випробувати удачу та вгадати переможця у забігу тварин, любителі спорту активно вболівали за улюблені команди під час змагань з міні-футболу та волейболу. І найменших відвідувачів свята чекало безліч цікавих локацій: малюнки на стіні «Кольори дитинства», мистецька галявина «Намалюй мені», «Сунична майстерня», конкурс «Панночка «Ягідка – 2021». Діти досхочу каталися в міні-вагончиках, кареті, стрибали на «батутах» та занурювалися у справжню магію захоплюючого шоу мильних бульбашок.

Кожен присутній зміг зробити яскраві світлини на згадку у тематичних фотозонах, а неповторну зустріч з піснею подарували аматори сцени Попівської сільської ради та народний вокальний ансамбль «Мальви» центру культури Кролевецької міської ради.

На території проведення полуничного ярмарку весь день працювали торгівельні майданчики з привабливими цінами, де всі бажаючі мали змогу спробувати різноманітні страви та відвідати ресторан під відкритим небом «Яблуневий сад». На любителів солодощів чекав великий полуничний торт вагою у 55 кг.

Свято пройшло яскраво і подарувало масу приємних емоцій всім присутнім.

Матеріал надано комунальним закладом «Центр культури, дозвілля та спорту» Попівської сільської ради Конотопського району Сумської області