Віками омріяна соборність

У Дня Соборності України своя, сповнена героїчних і трагічних сторінок історія. Україна йшла до неї довгим, тяжким та жертовним шляхом.

До відзначення всенародного свята долучилися й охтирчани. З прапорами незалежної України сто учнів загальноосвітніх шкіл та студентів Охтирського коледжу пройшли вулицями міста до пам’ятника Тарасу Шевченку. Саме тут відбулася маніфестація «Єдина країна – єдиний народ». Всіх присутніх привітав народний депутат України Микола Задорожній.

Учасники маніфестації вшанували пам’ять тих, хто в різні часи виборював визволення та об’єднання українського народу й поклали квіти до пам’ ятників Тарасу Шевченку, Героям Небесної Сотні та загиблим в зоні АТО.

Хор «Мрія» (керівник Лариса Крошка) дитячої музичної школи імені Петра Білинника виконав шевченківський «Заповіт». Вірш «Привіт, Україно» натхненно продекламувала учасниця театрального колективу «Асорті» Варвара Вербицька. Театралізоване дійство про злуку Сходу і Заходу України представили учасники театрального колективу «Асорті»(керівник Світлана Корнієнко) та народні вокальні колективи «Барви» (керівник Ольга Ходунай), «Калина»(керівник – заслужений працівник культури України Катерина Макаренко) та «Лілея» (керівник Олександр Тарабан).

Молодь розуміє: хто не знає минулого – не має майбутнього і вкотре впевнилася, що наша сила в єдності та згуртованості. І хто б не зазіхав на Україну, віками омріяна соборність робить український народ сильним і нездоланним.

Інформацію надано КЗ «Охтирський міський центр культури і дозвілля»