Відзначення 76-ї річниці Великої Перемоги на Кролевеччині

На Кролевеччині відбувся цикл заходів, присвячений 76 річниці перемоги. 8 травня Кролевецьким Центром культури був презентований online-ПРОЕКТ «КРЕЛЕВЕЧЧИНА ПАМ’ЯТАЄ», на якому кролевчани радо ділились світлинами своїх родичів, учасників Другої Світової війни. У цьому році фахівцями Центру культури було використано цифрову демонстрацію світлин «портрети, що оживають». Більше 100 світлин було оприлюднено, які є мірилами нашої Пам’яті. Зі світлин на нас дивляться герої, яким наше покоління завдячує життям. Дякуємо Вам за Велику Перемогу. Світла та Вічна Вам Пам’ять!

9 травня відбувся ONLINE-ФЕСТИВАЛЬ «ПІСНІ ДРУГОЇ СВІТОВОЇ», активними учасниками якого стали аматорські колективи та аматори сцени Кролевецької міської територіальної громади.

На сторінці Кролевеччина Культурна та Центр культури Кролевецької міської ради до 76-річниці Великої Перемоги транслювалась вже традиційна рубрика «Кролевеччина в іменах», на якій розміщено інтерв’ю з учителем української мови та літератури Бистрицького ліцею Оленою Іванівною Матвієнко, краєзнавцем, вчителем історії Бистрицького ліцею почесним членом Міжнародної спілки журналістів, лауреатом Сумської обласної молодіжної літературно-культурної премії імені Пилипа Рудя Говійним Олександром Миколайовичемпро про нашого видатного земляка Пилипа Сергійовича Рудя та про 9 свідків цієї страшної війни, які нині проживають на Кролевеччині.

Біля Меморіалу Слави відбувся мітинг «Ми – нащадки великих героїв»! Під час заходу присутні вшанували пам’ять полеглих героїв хвилиною мовчання та покладанням квітів до Монументу Слави і Вічного вогню.

Матеріали надано Центром культури Кролевецької міської ради