Відлуння нашої пам’яті

Кожного року 22 червня країна вшановує пам’ять жертв війни. Вісімдесят років тому цей день став фатальним для кожного – для тих, хто пішов і не повернувся, для тих, хто залишився без батька, сина, чоловіка, брата… Все могло б бути інакше. Але цей день пройдений і увіковічений в історії.

Усі ми знаємо, що на долю України припали чи не найстрашніші випробовування у роки радянсько-німецької війни. Не тільки люди потерпали від ударів бомбардування, обстрілу, жорстоких катувань, але і наша рідна земля відчула на собі біль втрати.  Тому, наш обов’язок – навіки зберегти світлу пам’ять про тих, хто боровся за перемогу у цій жахливій війні. І вічна пам’ять тим, хто загинув від рук нацизму.

22 червня працівники Комунального закладу «Середино-Будський центр культури і дозвілля» для дітей пришкільного відпочинкового табору «Сонечко» опорного Середино-Будського ЗЗСО І-ІІІ ст. №1 провели екскурсію до меморіального комплексу Братська могила радянських воїнів, партизанів, жертв фашизму та пам’ятник воїнам-землякам в лісопарку «Мирщина». Із розповіді учні дізналися про страшні роки окупації рідного міста, про партизанську боротьбу в нашому краї. Всі присутні хвилиною мовчання віддали шану всім загиблим у Другій світовій війні та висловили слова глибокої вдячності ветеранам Другої світової війни.

Пам’ятаймо про цей безсмертний приклад самопожертви та відваги!

Матеріали надано Комунальним закладом «Середино-Будський центр культури і дозвілля» Середино-Будської міської ради