«Від Різдва до Водохреща»

17 січня в Тростянецькому районному будинку культури відбулося яскраве мистецьке свято – XІ районний фестиваль фольклорного мистецтва «Від Різдва до Водохреща». Привітати учасників фестивалю завітали заступник голови Тростянецької районної державної адміністрації Аліна Шацька та протоієрей, настоятель Благовіщенського храму отець Миколай.

На фольклорному святі для присутніх звучали колядки, маланки та Різдвяні пісні. Цьогоріч учасниками фестивалю стали фольклорні колективи Тростянецького, Охтирського, Лебединського та Краснопільського районів, (Тростянецької та Боромлянської об’єднаної територіальної громади, Тростянецького районного будинку культури). Вони представили 13 колективів, що гуртують більше 100 учасників. а саме: фольклорний ансамбль «Горлиця» Білківського сільського будинку культури (керівник Олена Кошель); Різдвяний вертеп «Волхви» (учасники «Театру ляльок – Терракот» Палацу дітей та юнацтва, керівник Олександр Полуянов); дитячий фольклорний ансамбль «Кукушечка» Семереньківського сільського будинку культури (керівник Валентина Конєва); народний фольклорний колектив «Комишанське надвечір’я» Комишанського сільського будинку культури Охтирського району (керівник Антоніна Колєснік); вокальний ансамбль «Хмелівчаночка» Хмелівського сільського будинку культури Краснопільського району (керівник Галина Гусєва); народний аматорський фольклорний ансамбль «Рябінушка» Дернівського сільського будинку культури (керівник Тетяна Конєва); жіночий вокальний ансамбль «Кришталеві роси» Гребениківського сільського будинку культури Боромлянської об’єднаної територіальної громади (керівник Микола Кравченко); вокальний ансамбль «Душі криниця» Цукрозаводського міського клубу (керівник Володимир Шаповал); народний вокальний колектив «Джерело» Краснопільського палацу культури (керівник Лариса Давиденко); фольклорний ансамбль «Берегиня» Буймерського сільського будинку культури (керівник Ірина Каруна); народний аматорський ансамбль «Лебедія» Лебединського районного будинку культури (керівник Сергій Шульов) та народний ансамбль «Срібні роси» Тростянецького районного будинку культури (керівник Тетяна Ковальова).

Колективи подарували глядачам яскраве та самобутнє дійство. Під час заходу були представлені новорічно-різдвяні свята, звичаї та обряди різних куточків Слобожанщини. Кожен колектив отримав диплом та пам’ятну нагороду. А солодкі подарунки всім учасникам свята приготував постійний спонсор – Тростянецька шоколадна фабрика «Україна» ПрАТ «Монделіс Україна».

Матеріали надано Тростянецьким районним будинком культури