«Весняний заспів» завітав до Ницахи

26 лютого у приміщенні Ницахського сільського клубу відбулися творчі звіти добрих сусідів і гарних друзів Ницахської та Дернівської сільських громад у рамках районного фестивалю «Фестивальний заспів Тростянеччини».

У сільському клубі була розгорнута чудова виставка творчих доробків юних та дорослих майстрів народних ремесел. Різноманітні вироби з природних матеріалів, вишиванки та картини, обереги та саморобні іграшки – все це вабило око й викликало захоплення.

Тимчасово виконуюча обов’язки голови Тростянецької районної державної адміністрації Лілія Гонтар у своєму вітальному слові зазначила: «Звітний концерт дарує не тільки зустріч з талановитими артистами, а й впевненість у тому, що сфера культури в районі живе і розвивається, а духовність і мистецтво єднають представників різних поколінь».

Щирі слова вітань прозвучали на адресу аматорських колективів від заступника голови районної ради Олексія Котка. Концертна програма була насиченою, різноманітною та цікавою, свідченням чого стали бурхливі оплески та щирі посмішки глядачів.

Фестивальне дійство розпочали господарі – аматори сцени села Ницаха, які подарували глядачам низку українських та російських пісень у виконанні улюблених виконавців Анатолія Гробова, Миколи Ханіна, Віталія, Світлани та Миколи Яковлєва, Миколи Ващенка, Вікторії Дорофєєвої. Естафету від ницахців перейняли дернівці, які подарували глядачам багато різних естрадних пісень з побажаннями любові, миру, світла і добра, зокрема, жіночий вокальний ансамбль, самобутній і колоритний фольклорний аматорський ансамбль «Рябінушка», учасниці драматичного колективу. І, звичайно ж, не обійшлося без гумористичних театральних мініатюр, які глядач сприймав шквальними аплодисментами. Фестивальне дійство завершилося виконанням пісні «Святкова». Керівники сільських громад Наталія Краснікова, Тетяна Конєва та голова журі Володимир Перетятько подякували всім учасникам районного фестивалю «Весняний заспів Тростянеччини» за збереження і розвиток пісенних традицій рідного краю.

Заключним акордом стала інформація від ведучої концертної програми, яка запросила глядачів до села Печини 28 лютого 2020 року, де відбудуться чергові творчі звіти сільських громад та свято «Тростянецька Масляна».

Матеріали надано Тростянецьким РБК