«Весняний заспів» над Тростянеччиною лине

На Тростянеччині розпочав свою ходу ХХХІІІ районний фестиваль аматорського мистецтва «Весняний заспів Тростянеччини».

Цього року фестивальні заходи будуть проводитися в рамках обласного фестивалю народної творчості «З любов’ю вічною до тебе, рідний краю!» і будуть проходитися в три етапи: перший – у лютому та березні у визначених організаторами територіальних громадах; другий – заключний концерт за участю кращих колективів та виконавців; третій – творчий звіт Тростянецького району.

22 лютого Люджанська сільська громада гостинно відкрила двері учасникам і глядачам фестивалю. В сільському будинку культури звітували аматорські колективи Білківської, Люджанської та Буймерської сільських громад. Кожна з них розмістила в глядацькій залі свою виставку майстрів декоративно-прикладного мистецтва. За доброю традицією люджани та білківці зустріли гостей та членів журі фестивалю традиційним короваєм. Привітали всіх присутніх з відкриттям «Весняного заспіву Тростянеччини» голова Тростянецької районної ради Андрій Корж, заступник голови районної державної адміністрації Лілія Гонтар, сільські голови Білки, Люджі, Буймера Сергій Пономаренко, Олег Красніков, Микола Комишанський, та керівник соціальної служби СТОВ «Дружба – Нова» в Сумській області Тамара Сторожева.

У складі журі засновник і фундатор фестивалю заслужений працівник культури України Володимир Перетятько, заслужений діяч естрадного мистецтва України Сергій Крюков, працівники культури, громадські діячі. Вдало розпочав програму виступу Білківської сільської громади народний аматорський вокальний ансамбль «Перлина Слобожанщини» (керівник Анатолій Гробов), який виконав три прекрасні пісні – «Україна», «Озеречко» та «Їдуть козаченьки». У концертній програмі гармонійно поєднувалися гумористичні мініатюри, дитячі виступи, сольні номери, які підтримувалися схвальними оплесками глядачів. Господарі підтримали естафету білківців і порадували своїх земляків чудовим виконанням ліричних, мелодійних та гумористичних творів у виконанні улюблених колективів та виконавців: Тетяни Клименко, Світлани Давидової, Михайла Черкашина, Катерини Конєвої, вокального ансамблю Люджанського сільського будинку культури під керівництвом Валентини Сотнікової, дитячого вокального ансамблю. Буймерці подарували глядачам веселе, яскраве театралізоване дійство за участю театру мініатюр, фольклорного ансамблю «Берегиня», танцювального колективу «Грація», чоловічого ансамблю «Буймерські козаки» та прекрасних солістів.

Продовжиться фестивальна естафета у селі Ницаха звітом Ницахської та Дернівської сільських громад.

Матеріали надано Тростянецьким РБК