Весела Масляна

Масляна або Масляниця, Масниця – традиційне, веселе українське свято, яке дійшло до нас із часів Київської русі та відзначається протягом тижня перед Великим постом, яке останнім часом символізує ще й проводи красуні-зими та зустріч теплої весни.

14 березня року на центральній площі біля комунального закладу «Центр культури і дозвілля» Середино-Будської міської ради було показано театралізовану виставу «Весела Масляна», яка продовжилася концертними номерами у виконанні майстрів аматорської творчості міста, веселими конкурсами та гамірною торгівлею. Переможці конкурсів отримали подарунки, а всі бажаючі безкоштовно пригощалися млинцями та гарячим чаєм. Закінчилось свято спалюванням солом’яної баби.

Ми вдячні всім гостям і учасникам за святковий та веселий настрій та участь у заході! Всіх вітаємо зі святом Масляної! Бажаємо міцного здоров’я та процвітання вам та вашим родинам!

Матеріали надано комунальний заклад «Середино-Будський центр культури і дозвілля» Середино-Будської міської ради