Василівська Масляна – на всяк смак

Гучно та весело відгриміла 22 лютого Масляна у селі Василівка Лебединського району. Жителі та гості села зібралися на свято та зобов’язалися, щоб у цей день «лунав веселий сміх, щоб пісні веселі звеселили всі оселі та вареники варились, щедро маслом окропились». Тож робили все як слід: тепло Зиму провели і радо Весну зустріли. На святі побували почесні гості заступник голови Лебединської районної ради Світлана Горошко, директор ПАТ «Племзавод Михайлівка» Микола Зеленський, сільський голова Антоніна Клюс, які побажали процвітання та розвитку Василівській громаді, веселих свят, гарного весняного настрою в цей день.

Кращі працівники сільської громади, ТОВ АВК «Агрофірма Василівка», пункту первинної допомоги, Василівського шкільного ліцею, організатори облаштування святкових куренів були нагороджені почесними грамотами, грошовими преміями, подарунками. Директор ПАТ «Племзавод Михайлівка» Микола Зеленський подарував Василівському шкільному ліцею спортивні м’ячі, сільському будинку культури бензопилу. Аматори сільської сцени підготували глядачам театральні мініатюри, гумор, запальні пісні. Це народний аматорський вокальний ансамбль «Калина», дитячий вокальний ансамбль «Дзвіночок», жіночий вокальний квартет, солісти Любов Лєгун та Надія Заїка, жіночий вокальний дует.

А яке ж свято без веселих конкурсів? Перетягування линви, піднімання гирі, кращого бублико-рахівника, кращого танцюриста, загадки та приказки про народні традиції, які підготували та провели Наталія Рудик і Світлана Горобець. Після змагань лунала весела музика, а всі бажаючі смакували млинцями, варениками, шашликами, кашею та різними смаколиками, яких було на всяк смак.

Матеріали надано відділом культури, молоді та спорту Лебединської районної державної адміністрації