В серцях живе пам’ять про захисників України

28 серпня у Бурині відбувся мітинг-реквієм з нагоди Дня пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Перший заступник Буринського міського голови Євген Базима у своєму виступі пригадав воєнні будні у зоні АТО, розповіді тих, хто пройшов Іловайське пекло. Керівник апарату Конотопської районної державної адміністрації Віктор Забіяка звернувся до матерів та дружин загиблих та померлих учасників АТО та провів церемонію вручення пам’ятних монет.

Зворушливим був виступ Зінаїди Кравченко – матері капітана Віталія Кравченка – загиблого у зоні АТО. Окрім звернення до краян, Зінаїда Тимофіївна прочитала власний вірш, присвячений сину та його побратимам, чиї імена увічнені на Буринській Алеї пам’яті Героїв. Ведуча зібрання, Олена Ларінцева, ще раз нагадала імена синів Буринщини, чиї життя забрало російське вторгнення в Україну та оголосила хвилину скорботи.

Мітинг продовжив виступ вокального тріо у складі Катерини Ігнатенко, Наталії Сомової та Любові Устинової у супроводі народного аматорського фольклорного колективу «Співаночка» Буринського будинку культури (керівник Катерина Ігнатенко).

Заупокійну літію за захисниками України здійснив протоієрей отець Димитрій. Після літії він звернувся до присутніх зі словами, які були пронизані тугою за полеглими та осудом на адресу тих, хто не висловлює поваги до захисників України, особливо, захисників, які знайшли свою смерть, обороняючи рідну державу.

Силу духу і стійкість загиблих та померлих захисників України учасники мітингу вшанували покладанням квітів на Алеї пам’яті Героїв України – уродженців та мешканців Буринщини і до Меморіального пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні та полеглим землякам за незалежність України.

Матеріали надано комунальним закладом Буринської міської ради

«Буринський будинок культури»