Український костюм: від минулого – до сьогодення

09 вересня у приміщенні комунального закладу Білопільської міської ради «Білопільський центр культури і дозвілля «Україна» була проведена творча лабораторія «Історія українського костюму. Сценічний образ від А до Я» для працівників клубних закладів Білопільської громади. Цього дня всі присутні були вдягнені в яскраві, неповторні українські вишиванки, підкреслюючи цим любов до українського національного одягу.

Приємним був той факт, що до участі у заході та обміну досвідом приєдналися директори інших закладів культури, які не є у функціональному підпорядкуванні відділу культури, спорту та туризму виконавчого комітету Білопільської міської ради.

Відкрив творчу лабораторію головний спеціаліст відділу культури, спорту та туризму виконавчого комітету Білопільської міської ради Сергій Зубко. Він оголосив подяки працівникам клубних закладів Білопільської громади за активну участь у міському онлайн-фестивалі аматорської творчості «Білопільські зорі», побажавши творчого злету в подальшій копіткій роботі.

Методист центру культури і дозвілля «Україна» Лідія Бражник підготувала цікавий виступ на тему: «Історія українського костюму: від минулого до сьогодення», доповнивши його яскравими відео- та фотоматеріали.

Культорганізатор клубного закладу Марина Янкова змістовно розкрила тему: «Сучасний погляд на український костюм», розповівши про деталі поєднання молодіжного одягу з етнічною сценічною культурою.

Найцікавішим було дефіле в українських костюмах за участі слухачів творчої лабораторії. Кожен із них, створив свій неповторний образ, підтверджуючи, що українці цінують та пишаються вишиванкою, яка є генетичним кодом нації. Блиск в очах, чарівні усмішки, неповторні вишиванки, сучасні українські костюми та сукні викликали позитивні емоції у присутніх.

За підсумками семінару усі учасники творчої лабораторії отримали пізнавально-інформаційний буклет «Короткий словник українського національного одягу: що, як, коли і де носили наші предки», підготовлений методичною службою комунального закладу Білопільської міської ради «Білопільський центр культури і дозвілля «Україна».

За інформацією методичної служби комунального закладу Білопільської міської ради «Білопільський центр культури і дозвілля «Україна»