Удосконалюємо свою майстерність

17 грудня на базі Лебединського міського центру культури і дозвілля відбувся семінар-практикум на тему: «Робота над розробкою та втіленням розважально-ігрових програм. Підготовка до річної статистичної звітності клубних закладів міста». У його роботі взяли участь працівники культури клубних закладів Лебедина.

У рамках першої частини семінару-практикуму відбулося кілька практичних занять. Провідний методист Лебединського міського центру культури і дозвілля Валентина Закаблучна провела тренінг: «Робота над сценарієм розважально-ігрових програм. Методика підготовки і проведення ігрових програм». Завідувачі Кобижчанським та Куданівським міськими клубами Віктор Панченко та Катерина Венжега розповіли про проведення конкурсів, ігор, розваг під час культурно-масових заходів у клубних закладах міста. Присутні мали можливість переглянути слайд-шоу «Використання народних традицій у проведенні розважально-ігрових програм». Художній керівник міського центру культури і дозвілля Тетяна Антонченко ознайомила учасників семінару з роботою над декоративно-художнім оформленням, продемонструвала реквізит для проведення новорічних дитячих ранків.

Провідним методистом міського центру культури і дозвілля Костянтином Демиденком було представлено майстер-клас «Робота ведучого у розважально-ігрових програмах», в ході якого презентовано інтерактивну гру. Метою її проведення була активізація діяльності фахівців клубних закладів у пошуку і впровадженні нових оригінальних форм культурно-дозвіллєвих заходів щодо основних напрямів соціокультурної діяльності.

У другій частині семінару-практикуму – підготовка до річної статистичної звітності клубних закладів. Провідний методист міського центру культури і дозвілля Валентина Закаблучна ознайомила присутніх з оновленими формами статистичної звітності, розкривши питання «Основні вимоги щодо надання звітної документації про діяльність клубних закладів міста за підсумками роботи у 2019 році». Присутні практично працювали над оформленням форм звітності про діяльність клубного закладу.

Семінар-практикум відбувся творчо й динамічно. Під час заняття присутні ділилися власним досвідом роботи, обмінювалися враженнями, збагачувалися духовно й професійно.

Матеріали надано Лебединським міським центром культури і дозвілля