У Попівській громаді відбувся автопробіг за участі 11 ретро-автомобілів

Власники найстаріших автомобілів та мотоциклів підтримали ідею Попівської сільської ради відзначити 30-ту річницю незалежності України автопробігом. Раритетні автомобілі, яким більше 30 років, проїхали дорогами Попівської громади. Серед них «Волга», «Запорожець», «Мерседес», «Жигулі» та мотоцикл «ІЖ» 60-80 років випуску.

Стартував ретроавтопробіг із села Шаповалівка, історичного місця, де проходили події переможної Конотопської битви. Подолавши маршрут у 120 кілометрів через села Соснівка, Малий Самбір, Великий Самбір, Дептівка, Кошари, Михайло-Ганнівка, Юрівка, Пекарі, Карабутове, фінішували екіпажі автопробігу у селі Шевченкове.

У кожному населеному пункті учасники пробігу зупинялися біля пам’ятних місць, де ушановували пам’ять земляків покладанням квітів, знайомилися з історією рідного краю. Їх радо зустрічали чимало охочих поспілкуватися з власниками найстаріших експонатів іноземного та вітчизняного автопрому, зробити цікаві світлини.

Вітали учасників автоакції та супроводжували їх по маршруту Попівський сільський голова Анатолій Боярчук, його заступник Тетяна Шерудило, заступник голови Конотопської районної ради Олексій Бойченко. А творчій колектив Комунального закладу «Центр культури, дозвілля та спорту» та його філій у кожному пункті пробігу дарував місцевим мешканцям музичні композиції, запальні танки, презентував творчі здобутки майстрів декоративно-ужиткового мистецтва Попівської сільської ради.

Матеріали надано Комунальним закладом «Центр культури, дозвілля та спорту» Попівської сільської ради Конотопського району Сумської області