У пам’яті нашій – Афганська війна

З 25 грудня 1979 до 15 лютого 1989 року тривала Афганська війна, на якій, на жаль, побували тисячі українців.

13 лютого, напередодні відзначення 31-ої річниці виведення військ з Афганістану, в центральній районній бібліотеці відбулося засідання круглого столу з воїнами-афганцями, у якому взяли участь: голова Лебединської районної державної адміністрації Віктор Химич, заступник голови районної ради Світлана Горошко, головний лікар КНП «Лебединська центральна районна лікарня імені лікаря К.О.Зільберника» Владислав Шепіль, заступник начальника управління соціального захисту населення Лебединської районної державної адміністрації Надія Машина, начальник Лебединського відділу обслуговування громадян (сервісний центр) Головного управління Пенсійного фонду України в Сумській області Світлана Бундюк, заступник начальника Лебединського бюро правової допомоги Євгенія Логвиненко, голова районної громадської організації «Ветерани Афганістану Лебединщини» Володимир Маслов.

Представники районної влади висловили шану та вдячність за високе почуття громадського обов’язку. Бойових побратимів привітав Володимир Маслов. Зустріч відбулася у дружній атмосфері, невимушено, за чашкою чаю. Всім воїнам-афганцям були вручені цінні подарунки.

У хвилині скорботи згадали тих, чиє життя обірвалося далеко від Батьківщини.

Хвилини гарного настрою гостям створили солісти Лебединського районного будинку культури: Марина Зініна, Ірина Балаба, Сергій Касьянов, Микола Холодяй, Любов Лєгун, Микола Корсун, Катерина Волкова, Валентин Масюк, Едуард Кужель. У їхньому виконанні звучали пісні, слова яких на все життя закарбував у серцях воїнів-інтернаціоналістів Афганістан.

Матеріали надано відділом культури, молоді і спорту Лебединської районної державної адміністрації