У Буринській громаді зроблений ще один крок до європейського суспільства

25 лютого в Бурині відбулася церемонія відкриття Центру надання адміністративних послуг Буринської міської ради за участі партнерів, які надавали допомогу у створенні центру, а саме представників Міністерства розвитку громад та територій України, Програми «U-LEAD з Європою» від Шведського агентства з питань міжнародної співпраці та розвитку Sida, Niras Sweden AB, Програми EGOV4UKRAINE, будівельної компанії ТОВ «Богарт Буд», обласної державної адміністрації, депутатів, а також перших осіб по лінії міської ради. Почесних гостей зустрічали українським короваєм.

Ведучі заходу Світлана Вареник та Денис Ларінцев ознайомили присутніх з передумовами створення ЦНАП Буринської міської ради, Програмою «U-LEAD з Європою» та запросили до виступів Сусанну Делланс – директора Програми «U-LEAD з Європою» від Шведського агентства з питань міжнародної співпраці та розвитку Sida, Лілію Попову – начальника відділу політики та взаємодії з місцевими органами влади та органами місцевого самоврядування Міністерства розвитку громад та територій України, Віталія Максименка – заступника голови Сумської обласної державної адміністрації, Олега Білоуса – керівника інституціональної підтримки, раунду 3, компанії Niras Sweden AB та Григорія Старикова – радника з регіонального розвитку Програми «U-LEAD з Європою». З вітальною промовою до присутніх звернувся і голова Буринської громади Віктор Ладуха, якому належала ідея створення Центру надання адміністративних послуг.

Після церемонії відкриття, працівники Центру, які пройшли спеціальну тренінгову програму по підвищенню кваліфікації, отримали сертифікати про підтвердження проходження навчання, які їм вручили Сусанна Делланс та керівник Центру надання адміністративних послуг Дмитро Павлюченко.

Освячення Центру, на якому також був присутній і протоієрей Степан Кузь (м. Конотоп), здійснив протоієрей отець Димитрій.

Завершенням урочистого відкриття ЦНАП стала оглядова екскурсія Центру, під час якої Дмитро Павлюченко ознайомив з умовами, які створено для працівників та відвідувачів.

Святкову атмосферу заходу доповнювали виступ народного аматорського ансамблю «Троїсті музики» Буринського будинку культури (керівник Світлана Головко), перегляд виставки робіт юних художників Мистецької школи Буринської міської ради та стенду «ЦНАП – як усе починалося».

Матеріали надано комунальним закладом Буринської міської ради «Буринський будинок культури»