У Бурині відбулася церемонія вручення «Освітнього Оскара»

Цього року на Буринщині було вирішено відзначити День працівників освіти по особливому – використати незвичну форму проведення, зберігши при цьому традиційність… І ось, 30 вересня, у комунальному закладі Буринської міської ради «Буринський будинок культури» відбувся урочистий захід з нагоди Українського дня вчителя «Освітній Оскар». І це був не просто захід з офіційними промовами, а величаве дійство з антуражем всесвітньовідомого конкурсу американської кіноакадемії «Оскар»: оголошенням переможців у різних номінаціях, врученням статуеток Оскара, промовами та червоною доріжкою і фотозоною у фойє. Але статуетки Оскара, на відміну від оригіналу, були не позолоченими, а смачними.

Ведуча заходу Олена Ларінцева для проведення церемонії нагородження запросила на сцену головного спеціаліста управління освіти, молоді, спорту, культури та туризму Буринської міської ради Тамілу Дехніч, голову Буринської територіальної організації профспілки працівників освіти Аллу Москаленко.

Церемонія нагородження, слова вітань та подяки на адресу освітян, легкий гумор були переплетені виступами артистів.

До святкової концертної програми увійшли виступи зразкового аматорського ансамбль танцю «Перлина» (керівник Олена Ларінцева), зразкового аматорського вокального ансамблю «Шкільні роки» (керівники Наталія Сомова та Світлана Головко), хореографічного колективу «Браво» (керівник Валентина Бондаренко), вокального гурту «Lana Lady’s Band» (керівник Оксана Сергієнко), вокального дуету у складі Лариси Устинової та Віктора Ященка і сімейного вокального дуету «Калинові сестри» (Наталія Сомова та Світлана Головченко). Своїх вчителів привітали піснями Настуся Устинова, Даша Грома і Софія Федоненко. Творчі вітання колегам надіслали Ірина Сахненко та Світлана Буринченко, а ліричними та веселими піснями святкового настрою присутнім бажали солісти Буринської сцени Андрій Козирь, Катерина Ігнатенко, Віктор Ященко, Світлана Тимошенко, Любов Устинова.

На фінальну пісню, присвячену вчителям, у виконанні Наталії Ганькіної, вийшли всі учасники концерту, аби ще раз привітати працівників освіти та зайвий раз подякувати вчителів за самовіддану працю. Заключним акордом свята став фонтан-феєрверк на честь Дня працівників освіти.

Культурно-мистецький захід такого формату був вперше проведений фахівцями Буринського будинку культури, які доклали усіх зусиль, аби освітянам Буринської міської територіальної громади подарувати справжнє СВЯТО.

Матеріали надано комунальним закладом Буринської міської ради «Буринський будинок культури»