ТВОРЧИЙ ВІНОК ТАЛАНТІВ ЧУПАХІВСЬКОЇ ГРОМАДИ

25 вересня відбувся творчий звіт аматорських колективів та окремих виконавців Чупахівської селищної територіальної громади в рамках обласного фестивалю народної творчості «З любов’ю вічною до тебе, рідний краю», присвяченого 30-й річниці незалежності України.

Справжнє святкове дійство цього дня розпочалося різноманітними виставками, фотозонами, розвагами для дітей і дорослих, оскільки саме у цей день мешканці та гості краю відзначали День Чупахівської громади.
На початку концертної програми всіх шанувальників аматорського мистецтва і народних талантів привітали голова Чупахівської селищної ради Олександр Кужель та головний спеціаліст відділу культурно-мистецької діяльності і навчальних закладів управління культури Сумської обласної державної адміністрації Тетяна Коршак. Кращих працівників галузі, аматорські колективи та меценатів було нагороджено дипломами фестивалю та почесними грамотами.
Яскравою і різноманітною була концертна програма, де свою виконавську майстерність продемонстрували аматорські колективи та солісти клубних закладів громади: Чупахівського селищного, Лантратівського, Довжицького, Олешнянського сільських будинків культури, Оленинського та Грінченківського сільських клубів. Потужним вступним акордом свята стала хореографічна композиція «Україна» у виконанні солістки Людмили Берест і аматорського танцювального колективу «Грація» Чупахівського селищного будинку культури.
Проникливо та зворушливо прозвучав вірш «За свободу» у виконанні автора, місцевої поетеси Тетяни Юзефів.
Мелодійним звучанням зачарували виступи вокалістів Віри Манчук і Даші Катькало, вокального тріо «Водограй» і квартету «Закохані в пісню», аматорського ансамблю «Олешняночка». Продовжив пісенний марафон народний аматорський вокальний ансамбль народної пісні «Калинонька» (керівник Таісія Білокобильська) Чупахівського селищного будинку культури. Всю красу та ніжність української пісні представили дует Яна та Максим Науменки, виконавши колискову «Сон» в авторській обробці.
Дитячі танцювальні колективи «Грація» та «Імпульс», якими керує Карина Богдан, презентували справжній дивограй хореографічних композицій, які гучними оплесками зустріли гості творчого звіту.
Аматори Чупахівської сцени Таліна Пасльон та Олена Іванова викликали справжній феєрверк позитивних емоцій, представивши гумористичну сценку «Сусідоньки».
Доторкнутися до спадщини наших предків дозволили виступи народних аматорських фольклорних колективів: «Довжичанка» (керівник Тетяна Гуцова) Довжицького сільського будинку культури та «Перевесло» (керівник Олександра Хоменко) Лантратівського сільського будинку культури.
Творчий звіт переконливо довів, що Чупахівська територіальна громада – край не тільки з глибокими традиціями, високою духовністю та культурними надбаннями предків, а й талановитою молоді, яка є запорукою сьогодення та щасливого майбутнього нашої рідної Сумщини.