«Твоя дума, твоя пісня не вмре, не загине»

26 лютого в Путивльському районному будинку культури відбувся традиційний районний конкурс читців, присвячений пам’яті Великого Кобзаря – Тараса Григоровича Шевченка «Твоя дума, твоя пісня не вмре, не загине».

У конкурсі взяли участь понад чотири десятки конкурсантів з усіх куточків Путивльщини. Учасники продемонстрували мистецтво живого слова, майстерне виконання, вміння відтворити характер виконуваного твору.

Конкурс проводився у 5 номінаціях та п’яти вікових категоріях: І – учасники віком від 9 до 12 років; ІІ – учасники-аматори віком від 13 років до 17 років; ІІІ – учасники-аматори віком від 18 років і старші; ІV – «Оспівана поезія», учасники, які виконують пісенні твори на слова Тараса Шевченка у супроводі бандури, фортепіано, кобзи, акапельно, фонограми, тощо; V – «Авторський твір» ( присвячення Тарасу Григоровичу Шевченку).

Оцінювало конкурс компетентне журі у складі: голова журі – начальник відділу культу, молоді та спорту Путивльської районної державної адміністрації, заслужений працівник культури України Світлана Давидова; члени журі – директор Путивльської дитячої музичної школи Олексій Панасенко, завідувач художньо-естетичним відділом Путивльського центру позашкільної роботи Світлана Орєхова, учитель музичного мистецтва та інтегрованого курсу мистецтва Путивльської загальноосвітньої школи №2 Юлія Новікова, учасниця народного аматорського театру районного будинку культури Лідія Далматова.

Переможцями стали: серед учасників віком від 9 до 12 років дипломи І ступеня здобули учениці Путивльської загальноосвітньої школи №2 Ганна Плотнікова і Катерина Царикова, театральна студія «Драма-кідс» (малі форми) – Анастасія Росказ, Катерина Савостіна, Софія Федорова; дипломи ІІ ступеня – учениці Путивльської загальноосвітньої школи №1 Ірина Бутова та Єлізавета Приходько; дипломи ІІІ ступеня – аматорка сцени В’язенського сільського будинку культури Лілія Бендерська та учень Путивльської загальноосвітньої школи №2 Артем Лотіков.

У віковій категорії від 13 до 17 років дипломи І ступеня вибороли Катерина Примак, Манухівський сільський клуб, та Христина Волкова Мазівський навчально-виховний комплекс; дипломи ІІ ступеня – учениці Путивльської загальноосвітньої школи №2 Дар’я Лучанінова і Ксенія Кобзиста; диплом ІІІ ступеня – Володимир Суржиков, Путивльський професійний ліцей.

Серед учасників віком від 18 років і старші найкраще виступили: Ганна Откидач, Скуносівський сільський клуб – диплом І ступеня; Єлізавета Коврижко, Путивльський педагогічний коледж, – диплом ІІ ступеня; Галина Толстошеєва, Бояро-Лежачівський сільський будинок культури, – диплом ІІІ ступеня.

У номінації «Оспівана поезія» блискучу перемогу здобули: вокальний квартет Зінівського навчально-виховного комплексу – диплом І ступеня; Анастасія Ігуменова, учениця Путивльської загальноосвітньої школи №1, Валерія Капелько Путивльська загальноосвітньої школи №2 – дипломи ІІ ступеня; Надія Глобенко, аматорка сцени Кардашівського сільського клубу, вокальний дует Зінівського сільського будинку культури – дипломи ІІІ ступеня.

У номінації «Авторський твір» диплом І ступеня отримали Вікторія Новікова, Путивльська загальноосвітня школа №2; диплом ІІ ступеня – Аліна Бунак, Путивльський педагогічний коледж.

Матеріали надано Путивльським районним будинком культури