Тростянецький район

Народний аматорський вокальний ансамбль «Українська пісня» КЗ «Тростянецький районний будинок культури» Тростянецької районної ради

Рік заснування – 2000

Рік присвоєння звання – 2003

Керівник – Катриченко Євген Васильович

Жанровий напрям: народний спів

Участь: районні, обласні культурно-мистецькі заходи, святкові заходи до Дня міста Борухвала, (Польща), у складі офіційної делегації на запрошення керівництва міст Богухвала та Кожухів, (Польща), програма «Фольк-music» (м. Київ), Всеукраїнський козацький фестиваль «Покрова на Хортиці» (Запорізька область), Всеукраїнський конкурс національно-патріотичного виховання «Козацька слава» (м. Збараж Тернопільської області) та інші.

Рік заснування – 2002

Рік присвоєння звання – 2003

Керівник – Фрик Володимир Володимирович

Участь: районні, обласні культурно-мистецькі заходи, програма «Фольк-music» (м. Київ), Міжнародний багатожанрового фестиваль мистецтв «Music Land» (м. Дніпро).

Народний аматорський інструментальний ансамбль «Ретро» КЗ «Тростянецький районний будинок культури» Тростянецької районної ради

Народний аматорський вокальний жіночий ансамбль «Срібні роси» КЗ «Тростянецький районний будинок культури» Тростянецької районної ради

Рік заснування – 2007

Рік присвоєння звання – 2010

Керівник – Ковальова Тетяна Володимирівна

Жанровий напрям: народний, естрадний спів та власні твори

Участь: районні, обласні культурно-мистецькі заходи, концертна програма (м. Богухвала, Польща), Всеукраїнський фестиваль-конкурс авторської творчості «Мій рідний край» (м. Очаків Миколаївської області), передача «Фольк-music» (м. Київ).

Рік заснування – 2003

Рік присвоєння звання – 2010

Керівник – Гробов Анатолій Петрович

Жанровий напрям: народний спів

Участь: районні, обласні культурно-мистецькі заходи, регіональний фестиваль пісенно-обрядового фольклору Слобожанщини «Сьогодні купала, а завтра – Івана»  (с. Сковородинівка  Харківської області), Всеукраїнський фестиваль-конкурс народної творчості «Червона калина» (м. Дніпро), передача «Фольк-music» (м. Київ), Всеукраїнський фестиваль національних культур «Таврійська родина» (м. Генічеськ, Херсонської області).

Народний аматорський вокальний ансамбль української пісні «Перлина Слобожанщини» Білківського сільського будинку культури

Народний аматорський фольклорний колектив «Рябінушка» Дернівського сільського будинку культури

Рік заснування – 1974

Рік присвоєння звання – 2014

Керівник – Конєва Тетяна Миколаївна

Репертуар: обрядові пісні

Участь: сільські, районні, обласні культурно-мистецькі заходи, Всеукраїнський фестиваль національних  культур «Таврійська родина» (м. Генічеськ, Херсонської області), Всеукраїнський фольклорно-етнографічний фестиваль «Золоті ключі» (м. Ірпінь, Київської області), Всеукраїнський фестиваль національних культур «Віра, Надія, Любов» (м. Мелітополь, Запорізької області).

Рік заснування – 1992

Рік присвоєння звання – 2018

Керівник – Конєва Валентина Василівна

Репертуар: відтворення народних звичаїв та обрядів