Традиційно – не значить нудно

6 липня на території Буринського міського пляжу відбулося Купальське дійство, яке упродовж не одного десятиліття святкується буринцями з притаманними йому головними героями – русалками, відьмами, водяниками, хороводами навколо Мареноньки, пусканням вінків і купальським вогнищем.

Але саме головне – збереження атмосфери цього свята, насиченою загадковістю, розкутістю і чеканням чогось незвичайного тільки в ніч на Івана Купала.

Про організацію свята, фінансову сторону його забезпечення подбала Буринська міська рада (голова Віктор Ладуха). Тих, хто прийшов на свято, перш за все зустрічали торгові ятки – бо що ж то за свято натщесерце.

Для всіх бажаючих відділ творчості комунального Буринського багатопрофільного закладу позашкільної освіти «Мистецька школа» (директор Євгеній Прядко) проводив майстер-клас із виготовлення вінків.

А потім, перед очима присутніх розвернулось театралізоване дійство, яке підготували учасники зразкового аматорського театру (керівник Вікторія Рябоконь) та зразкового аматорського ансамблю танцю «Перлина» (керівник Олена Ларінцева). Доповнювали свято виступи зразкового аматорського вокального ансамблю «Шкільні роки» (керівники Наталія Сомова та Світлана Головко), Анастасії Кулик, Вероніки Головко, Наталії Ганькіної, Христини Дерев’янченко, народного аматорського фольклорного колективу «Співаночка» (керівник Катерина Ігнатенко) та вокального гурту «Lana Lady’s  Band» (керівник Оксана Сергієнко).

Святковий настрій присутнім ще більше додали різні смаколики, а трохи пізніше – незапланований сюрприз від гості свята пані Валерії, яка подарувала всім фаєр шоу.

Купальський вечір плавно перетворився у Купальську ніч, обрядове дійство плавно перейшло у танці та розваги, а емоції свята наповнювали серця і душі, як мінімум, на весь наступний день.

Підготували захід працівники та аматори Буринського будинку культури під керівництвом виконуючої обов’язки директора Ілони Ігнатенко.

Матеріали надано комунальним закладом Буринської міської ради «Буринський будинок культури»