«Театральні сходи-2021» на Кролевеччині

Кролевецькою об’єднаною територіальною громадою започатковано онлайн-фестиваль театральних колективів «Театральні сходи – 2021». Користувачі сторінки «Кролевеччина Культурна» мали змогу не тільки слідкувати за перебігом подій, що відбувалися в рамках фестивалю, а ще й вболівати за своїх улюблених учасників, переглядати, на фоні яскравих декорацій, театральні незабутні постановки у виконанні талановитих акторів-аматорів Кролевеччини.

Фестиваль проводився у 2-х вікових категоріях – молодша вікова категорія – учасники віком до 18 років та старша вікова категорія – учасники віком від 18 років і старше. Та саме головне, що цьому фестивалі не було переможених, а лише переможці! Тож організатори вітали лауреатів у намінаціях: «Яскраве художнє втілення задуму» отримав гурток театрально-естрадних мініатюр Дубовицького будинку культури-філії Центру культури Кролевецької міської ради (керівник Світлана Кроптя); «Краща вистава» (старша вікова категорія) виборов драматичний гурток «Дивограй» Андріївського будинку культури-філії Центру культури Кролевецької міської ради (керівник Тетяна Сокур); «Краща режисерська робота» дісталася Тетяні Сокур; «Краща вистава» (молодша вікова категорія) відвоював театр естрадних мініатюр «Кроки за сценою» Центру культури Кролевецької міської ради (керівник Наталія Часник); «Краща жіноча роль першого плану» розділили учасниці гуртка «Дорослий драматичний» Реутинського будинку культури-філії Центру культури Кролевецької міської ради (керівник Олена Хиблень) Олена Хиблень та Ольга Карась; «Краще художнє оформлення вистави» заслужив гурток театрально-естрадних мініатюр Бистрицького будинку культури-філії Центру культури Кролевецької міської ради (керівник Катерина Карачун); «Кращий акторський ансамбль» відстояв драматичний колектив «Чародії» Буйвалівського будинку культури-філії Центру культури Кролевецької міської ради (керівник Тетяна Калій); «За популяризацію творів української драматургії» вручили драматичному колективу «Чародії» Буйвалівського будинку культури-філії Центру культури Кролевецької міської ради (керівник Тетяна Калій); «Творчий експеримент» поповнив скарбничку відзнак драматичного гуртка Тулиголівського будинку культури-філії Центру культури Кролевецької міської ради (керівник Валентина Бороденко); «Відкриття Фестивалю» опинився у руках учасників драматичного гуртка Ярославецького будинку культури-філії Центру культури Кролевецької міської ради (керівник Валентина Мусієнко); «За оригінальну інтерпретацію твору» здобула Аліна Сіра – художній керівник Подолівського клубу-філії Центру культури Кролевецької міської ради.

Матеріали надано Центром культури Кролевецької міської ради