«Театральні обрії» відкривають таланти!

Оголошуємо підсумки обласного фестивалю-конкурсу театральних колективів «Театральні обрії»!

Журі конкурсної програми, яке очолив артист Сумського обласного театру для дітей та юнацтва, заслужений артист України,  Сергій Федосенко, визначило переможців у кожній з номінацій та вікових категоріях.

Маємо задоволення представити цьогорічних переможців.

«Краща вистава»:

Аматорський театр «Вектор» Комунального закладу «Дружбівський міський Палац культури» Дружбівської міської територіальної громади, керівник – Ірина Ткаченко, режисер-постановник – Тетяна Кабанова (номінація «Аматорські театральні колективи», молодша вікова категорія);

Аматорське творче експериментальне об’єднання «Діти Мельпомени» Конотопського міського будинку культури «Зоряний» Конотопської міської територіальної громади, керівник – Сергій Завалій (номінація «Аматорські театральні колективи», старша вікова категорія);

Народний художній колектив Театр юних «Шпаківня» Комунального закладу Сумський Палац дітей та юнацтва, керівник – Світлана Загоняйко  (номінація «Народні (зразкові) аматорські театральні колективи», молодша вікова категорія);

Народний аматорський театр Конотопського міського будинку культури «Зоряний» Конотопської міської територіальної громади, керівник – Людмила Фесенко, режисер-постановник – Олександр Фесенко (номінація «Народні (зразкові) аматорські театральні колективи», старша вікова категорія).

«Краща режисерська постановка»:

Театральний колектив «Діти Мельпомени» Комунальної установи Сумська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 29, керівники – Віталія Товста та Олена Древаль (номінація «Аматорські театральні колективи», молодша вікова категорія);

Аматорський драматичний гурток «Дивограй» Андріївського будинку культури-філії Центру культури Кролевецької міської ради, керівник – Тетяна Сокур (номінація «Аматорські театральні колективи», старша вікова категорія);

Народний аматорський молодіжний театр «Чудаки» Комунального закладу «Центр культури і дозвілля» Чернеччинської сільської ради, керівник – Тетяна Анісімова (номінація «Народні (зразкові) аматорські театральні колективи», молодша вікова категорія);

Народний аматорський театр Шевченківського сільського клубу-філії Комунального закладу «Центр культури, дозвілля та спорту» Попівської сільської ради, керівник – Ольга Назаренко (номінація «Народні (зразкові) аматорські театральні колективи», старша вікова категорія).

«Краща акторська робота»:

Театр естрадних мініатюр «Кроки за сценою» Центру культури Кролевецької міської ради, керівник – Наталія Часник (номінація «Аматорські театральні колективи», молодша вікова категорія);

Група-супутник народного аматорського театру Путивльського будинку культури Путивльської міської територіальної громади, керівник – Жанна Горбовцова (номінація «Аматорські театральні колективи», старша вікова категорія);

Колектив-супутник народного аматорського театру «Перевесло» Комунального закладу «Миколаївський центр культури і дозвілля» Миколаївської селищної територіальної громади, керівник – Петро Мороз (номінація «Народні (зразкові) аматорські театральні колективи», молодша вікова категорія);

Народний аматорський театр «Перевесло» Комунального закладу «Миколаївський центр культури і дозвілля» Миколаївської селищної територіальної громади, керівник – Петро Мороз (номінація «Народні (зразкові) аматорські театральні колективи», старша вікова категорія).

Також згідно з рішенням журі дипломами з відзнакою нагороджено:

«За збереження традицій українського музично-драматичного театру» народний аматорський театр «Орфей» Комунального закладу «Лебединський міський будинок культури» виконавчого комітету Лебединської міської ради (керівник – Микола Корсун);

«За оригінальну інтерпретацію твору» театральний гурток «Народжені в ПТО» Державного навчального закладу «Охтирський центр професійно-технічної освіти» Охтирської міської територіальної громади, керівник – Микола Обуховський;

«Наймолодший кращий актор» учасник аматорської дитячої драматичної студії «Супутник» Комунального закладу «Лебединський міський будинок культури» виконавчого комітету Лебединської міської ради, керівник – Микола Корсун Микола Древаль;

«За гідне втілення авторського задуму» відмічено два колективи: аматорський театральний колектив «Асорті» Комунального закладу «Охтирський міський центр культури і дозвілля «Кнєжа» Охтирської міської територіальної громади, керівник – Світлана Корнієнко та аматорську драматичну студію «Асорті» Комунального закладу «Середино-Будський центр культури і дозвілля» Середино-Будської міської ради, керівник – Катерина Кармазіна, режисер-постановник – Тетяна Рубін;

«Краща мініатюра» народний театр гумористичних мініатюр «Сміхограй» Грунського сільського будинку культури Грунської сільської територіальної громади, керівник – Тетяна Сокол;

«За популяризацію сучасної української драматургії» аматорська театральна студія «Купе №5» Конотопського міського будинку культури «Зоряний» Конотопської міської територіальної громади, керівник – Світлана Зінов’єва та народний аматорський театр «Фантазія» Центру культури і дозвілля Липоводолинської селищної ради, керівник – Вікторія Хекало, режисер-постановник – Дмитро Хіляй.

Вітаємо наших колег і пишаємося їх досягненнями!