Синьо-жовтий – колір нашої свободи і незалежності!

День Незалежності України – визначна дата, яка започаткувала нову епоху в житті українського народу, здійснила його віковічну мрію – мати власну суверенну державу, йти в майбутнє своїм шляхом. Це особливе свято для кожного громадянина нашої країни.

В рамках святкування Дня Прапора та Дня Незалежності України працівниками закладів культури Річківської громади підготовлені відповідні тематичні заходи. З метою національно-патріотичного виховання громадян в бібліотечних закладах діють тематичні експозиції: «Своє серце, Україно, я кладу тобі до ніг», в яких представлено документальні, літературні, творчі та художні роботи, присвячені історії формування української державності, боротьбі українського народу за незалежність своєї держави, вшануванню пам’яті громадян, які загинули у боротьбі за територіальну цілісність та державний суверенітет України.

Працівниками Річківського будинку культури підготовлена тематична онлайн-година «Україна єдина», а працівники Вирівської бібліотеки підготували слайд-презентацію «Моє ім’я Україна». Заходи можна переглянути в мережі Інтернет за відповідними посиланнями: (https://www.facebook.com/100052525632721/videos/150731410021046) (https://www.facebook.com/100012024940111/videos/916037528807070).

З метою утвердження патріотизму та національної свідомості, любові до українського народу, його історії, традицій і культури та з нагоди державного свята Дня Незалежності України відділом культури виконавчого комітету Річківської сільської ради з 6 липня по 19 серпня було проведено онлайн-фотоконкурс «Я ЛЮБЛЮ Україну!».

В соціальній мережі Facebook в групі «Культура Річківського краю» було опубліковано 21 світлину учасників. Користувачі сторінки шляхом відкритого голосування визначили переможців за наступними категоріями: «фото світлини учасників до 16 років включно» – Шелудченко Віталіна (5 років, с. Річки; «світлини учасників від 16 років і старші» – Кушнір Ірина (с. Вири); «родинні фото» – родина Хоружих (с. Річки). Напередодні свята Річківський сільський голова Микола Солодовник привітав переможців конкурсу та вручив пам’ятні сувеніри.

Під синьо-жовтим прапором ми будуємо державу, засновану на демократичних цінностях, досягаємо суспільних, мистецьких і спортивних звершень, здобуваємо перемогу над ворогом. Тож нехай цей шлях буде вдалим і успішним для нинішнього та прийдешніх поколінь громадян України, а свято Незалежності – із ароматом духмяного серпневого українського хліба принесе у кожен дім щастя і добро, порозуміння й згуртованість, мир та любов!

Матеріали надані відділом культури виконавчого комітету Річківської сільської ради