«Світла та вічна пам’ять Героям!»

29 серпня українці віддали шану найбільш сумним сторінкам історії нашої держави років незалежності. І це не випадково обраний день.

2014 року він був позначений трагічною подією – наші військовослужбовці та добровольці, які знаходилися в той час у зоні АТО, потрапили в оточення під Іловайськом (Донецька область) і зазнали найбільших втрат за весь час протистояння з країною-агресором. Саме в той час і на тій території безтурботно майоріли жовтим кольором поля соняхів, яким відтоді судилося стати скорботним символом цього дня.

Котрий рік поспіль здригається наша багатостраждальна земля від куль чужоземних загарбників. Сотні українці склали свої голови, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність нашої Батьківщини. На щастя, в реєстрі Великописарівського району не значаться серед загиблих наших земляків, хоча на війні кожного дня своїм життям ризикує їх більше сотні. Проте, не можна не сказати декілька слів про Олексія Марченка, який був уродженцем Великописарівського району (смт Кириківка) та останні роки мешкав на Херсонщині. Він самовіддано віддав своє життя у протистоянні з ворогом, за що і був посмертно нагороджений орденом «За мужність» III ступеня. На честь земляка-героя у Заводській загальноосвітній школі, де він навчався, була відкрита меморіальна дошка. Світла та вічна пам’ять всім Героям! Їхні подвиги назавжди залишаться у нашій пам’яті й ми беремо на себе зобов’язання донести до прийдешніх поколінь спогад про них!

На честь Дня пам’яті захисників України аматорський народний вокальний ансамбль «Зорецвіт», чоловічий та жіночий вокальні ансамблі та творчий дует районного будинку культури підготували тематичні номери. Трансляція їхнього виступу відбулась дистанційно на сторінці Великописарівський районний будинок культури в соціальній мережі Facebook: https://www.facebook.com/watch/?v=316366539577991&extid=dqWHsMlzY3xhsemm.

Матеріали надано комунальним закладом Великописарівської районної ради Великописарівський районний будинок культури