Святий Миколай у Лебединському районному будинку культури

19 грудня День Святого Миколая святкували гуртки Лебединського районного будинку культури.Для дітей наставники влаштували цікаву святкову програму. Малечу та їх батьків привітали голова Лебединської районної державної адміністрації Віктор Химич і голова Лебединської районної ради Василь Калита. Керівники району побажали усім миру, міцного здоров’я, родинного тепла, веселих і радісних свят, а також, здійснення найзаповітніших мрій, шасливих і незабутніх Різдвяних та Новорічних свят, школярам – гарного відпочинку під час зимових канікул.

Діти завжди чекають Дня Святого Миколая. Ввечері, лягаючи спати, кожна дитина міркує, які саме «миколайчики»принесе цього разу Святий?! Що буде вранці під подушкою? Із релігійним святом усіх учасників заходу привітав благочинний Лебединського церковного округу протоієрей Роман Андрухів. «Це одне з найсвітліших і найрадісніших свят, яке сповнене теплом і любов’ю, милосердям і співчуттям. Великого Чудотворця здавна вважають покровителем дітей і знедолених, тих, хто найбільше потребує уваги та турботи», – зазначив він та закликав дітей бути милосердними, щирими, чуйними, добрими.

Святкова програма продовжилась виступами дитячих художніх колективів районного будинку культури. Близько двох сотень дітей виступали цього дня на головній районній сцені. Один одному вони дарували творчі подарунки і гарний настрій. Всі діти отримали святкове вітання від безпосередньо Святого Миколая (роль його виконав режисер народного драматичного театру «Орфей» Микола Корсун) і солодкі подарунки.

Матеріали надано відділом культури і туризму Лебединської районної державної адміністрації