Свято «Тростянецька Масляна»

Яскраво і весело 29 лютого відзначили тростянчани свято «Тростянецька Масляна». Розпочалось свято на імпровізованій сцені районного будинку культури театралізованим дійством «Ой, там на товчку, на базарі» за участю талановитих виконавців Буймерського сільського будинку культури та святковою концертною програмою аматорських колективів Тростянецького районного будинку культури, Білківської, Люджанської, Дернівської, Ницахської, Семереньківської, Станівської сільських громад та клубних закладів Тростянецької міської об’єднаної територіальної громади Цукрозаводського, Смородинського, Радомлянського, Кам’янського та клубу «Ветеран». Всіх присутніх зі святом привітали голова Тростянецької міської об’єднаної територіальної громади Юрій Бова та тимчасово виконуюча обов’язки голови Тростянецької районної державної адміністрації Лілія Гонтар.

Юні веснянки водили хороводи і закликали Весну. Глядачі мали змогу скуштувати смачний коровай, яким пригощали всіх бажаючих Весна та Масляна. Наприкінці дійства, на знак початку весни, спалили символ старого року.

Сміливці випробовували свої сили на атракціоні «Стовп». Торговельні ятки пропонували смачний шашлик, куліш, юшку, вареники, млинці, пиріжки, солодощі та багато всіляких смаколиків.

Інформацію надано Тростянецьким районним будинком культури