Свято спаса у Попівці

19 серпня жителі села Попівка (Попівська сільська територіальна громада) зібралися разом, дружньою родиною щоб відсвяткувати одне з найбільших хліборобських свят – Преображення Господнє або Яблуневий Спас.

Кожен зміг знайти собі заняття до душі: біля тематичних фотозон кожен міг сфотографуватися на згадку; долучитись до «фотосушки», презентувавши свої світлини та взяти чужі, які стали до вподоби; переглянути експозицію музею історії села Попівка, де вдало поєднались минуле та сучасність, та поринути у теплі й неповторні історичні миттєвості; пересвідчитись настільки гарним є цьогорічний урожай у рідному краї на виставці «А у мене на городі»; залишити своє бачення свята у наступному ріці на «Дереві побажань».

Любителі активного відпочинку змагалися у спритності під час змагань «Спортивна родина – щаслива дитина» та у спортивному флешмобі.

Змістовну, насичену концертну програму підготували аматори сцени Попівського сільського будинку культури-філії Комунального закладу «Центр культури, дозвілля та спорту».

Водночас, із цікавим сценічним дійством відбувалися народні гуляння, проводилися розваги для дітей, велася жвава торгівля різноманітними смаколиками й сувенірами, була представлена виставка умільців. Жителі села та гості смакували яблуками, пиріжками, медом.

Завершилося свято вечором спогадів і ностальгії, дискотекою 80-х та 90-х років.

Матеріали надано Комунальним закладом «Центр культури, дозвілля та спорту» Попівської сільської ради Конотопського району Сумської області