«Свято духовної спадщини Путивльського краю»

Що може бути прекрасніше, ніж пісня української землі? По перше, це – перлина душі, історія рідного краю, зустріч зі скарбами духовної творчості нашого народу. 27 листопада в с відбувся дистанційний фестиваль-конкурс пісенного фольклору «Перлини Путивльщини».

Конкурс оцінювало журі у складі: голова журі – начальник відділу культури, молоді та спорту Путивльської РДА, заслужений працівник культури України Світлана Давидова; директор Путивльської дитячої музичної школи Олексій Панасенко; директор Путивльського районного будинку культури Ірина Сахарова; викладач Путивльської дитячої музичної школи Світлана Дадикіна; керівник народного вокального ансамблю «Барви» Путивльського районного будинку культури Світлана Миколаївна Пустовойтова.

Переможцями конкурсу стали: в номінації «Дитячий спів» – вокальний ансамбль «Джерельце» (І місце, керівник Тетяна Кіптенко, Мачулищанський СК); в номінації «Сольний спів» – Олександра Шаповалова (І місце, Яцинський СБК), Антоніна Літвінова (І місце, Октябрський СК); Юлія Зима (ІІ місце,Руднєвський СБК), Інна Бугрим (ІІ місце, Прудівський ЦД), Ганна Баранок (ІІ місце, Чорнобривкинський СК); Наталія Ткачева (ІІІ місце, Сафонівський ЦД). В номінації «Малі вокальні форми» – вокальне тріо народного фольклорного колективу «Горюночка» у складі Раїси Савостінї, Ніни Колюки та Тетяни Скворцової (І місце, керівник Жанна Дзекунова, Линівський СК Новослободської ОТГ); вокальний дует у складі Лідії Кіктевої та Наталії Краснюкової (ІІ місце, Манухівський СК), вокальний дует у складі Єлізавети Лукач та Василя Лемака (ІІ місце, В`язенський СБК), вокальний квартет (ІІІ місце, Мачулищанського СК). У номінації «Ансамблевий спів»: вокальний ансамбль «Зоряночка» (І місце, керівник Тетяна Кіптенко, Мачулищанський СК), народний вокальний ансамбль «Журавонька» (І місце, керівник Наталія Дюхіна, Скуносівський СК), вокальний ансамбль «Журавка» (ІІ місце, керівник Людмила Токар, Волокитинський СБК), народний фольклорний колектив «Сива зозуленька» (ІІІ місце, керівник Валентина Гаврилова, Юр’ївський СБК Новослободської ОТГ), вокальний ансамбль «Волинчаночка» (ІІІ місце, керівник Наталія Яснолобова, Волинцевський СК Новослободської ОТГ).

Гран-прі фестивалю-конкурсу отримали вокальне тріо «Старушки-веселешки» керівник Любов Сакевич, Рев`якинський СК) та народний фольклорний колектив «Бєрюшок» (керівник Юлія Зима, Руднєвський СБК). Переможці фестивалю нагороджені дипломами та цінними подарунками.

Безперечно, районний фестиваль-конкурс пісенного фольклору «Перлини Путивльщини» сприяє активізації творчої діяльності колективів і окремих аматорів, більш глибокому вивченню народних звичаїв, обрядів, пісенного фольклору, врешті, примноженню духовної спадщини краю.

Матеріали надано Путивльським районним будинком культури