Святкування Дня села Сад

20 червня у селі Сад, яке сьогодні є центром новоствореної Садівської сільської територіальної громади, відбулося цікаве та довгоочікуване свято. Тривалі карантинні обмеження дещо «сковували» відзначення традиційних українських свят, але цього дня, коли збіглися бажання людей та кількох свят – Зеленої неділі, Дня медичного працівника та Дня батька – спонукало громаду до відзначення Дня села Сад.

Святковий дивограй подій розпочався з проведення майстер-класів народними майстрами, членами Національної спілки майстрів народного мистецтва України, дитячих атракціонів та солодощів, цікавих руханок для малечі з казковими героями, виступу зразкового дитячого духового оркестру Голубівського будинку культури почався. У цей же час футбольні уболівальники могли відпочити на товариській зустрічі команд Саду та смт Степанівка, який відбувся на сільському стадіоні.

Веселими зустрічами, щирими посмішками та частуванням у куренях продовжилися знайомства садів’ян та гостей села з новою ріднею з Низів, Шпилівки, Голубівки, Великих Вільмів, Терешківки, Сули.

На пам’ять про веселе святкування гостям залишаться світлини, зроблені у цікавих фотозонах з яскраво розмальованими аквагримом кумедними дитячими обличчями.

Бурхливі оплески, вигуки «браво» та квіти шанувальників супроводжували виступи аматорів з населених пунктів громади: Садівського, Низівського, Голубівського, Великовільмівського, Терешківського сільських будинків культури, Ясенівського об’єкту дозвіллєвої роботи та Садівської дитячої музичної школи, які підготували велику святкову різножанрову концертну програму.

З вітальними словами та щирими побажаннями до усіх присутніх звернулися Садівський сільський голова Іван Крючков, голова Сумської районної державної адміністрації Руслан Сіренко, настоятель Свято-Троїцької релігійної громади Сумської єпархії УПЦ с. Сад Довгополий Анатолій Олексійович, директор Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН України, член виконавчого комітету сільської ради Віктор Кабанець, директор ДП Дослідне господарство сільського господарства Північного Сходу НААН України, депутат Садівської сільської ради Віктор Пахненко.

Подяками та грамотами сільського голови та голови районної державної адміністрації були відзначені керівники агрогосподарств громади та кращі працівники усіх сфер діяльності – мешканці села. Цінними подарунками та квітами вшановані: Супер-тато Андрій Колонтаєвський; наймолодша подружня пара та 11 подружніх пар, які спільно прожили у шлюбі більше 40 років; наймолодша двомісячна та поважні 94-річні мешканці Саду. Призами глядацьких симпатій були відзначені також найактивніші учасники святкового дійства!

З вечірньою прохолодою та яскравими зірочками на чистому червневому небі усіх бажаючих зібрала загальна дискотека.

За відповідальну та активну допомогу в організації та проведенні свята щиро дякуємо всіх організаторів та співорганізаторів заходу.

Матеріали надано відділом культури, молоді та спорту управління освіти, культури, молоді та спорту Садівської сільської ради