Святкує Лебединщина

Весело, гучно, цікаво провели Зиму та зустріли Весну жителі Лебединщини 29 лютого. Цьогоріч святкування відбувалося у селі Будилка, на яке зібралося чимало люду, навіть гості з сусідньої Полтавщини завітали.

Під час урочистої частини усіх зі святом привітали почесні гості: голова Лебединської районної державної адміністрації Вітор Химич, голова Лебединської районної ради Василь Калита, депутат Сумської обласної ради Магомед Галаєв, Будильський сільський голова Володимир Шкурко.

Теплими словами попрощались із Зимою, радо зустріли Весну, яка прибула на святково-яскраво вбраній трійці вороних коней. (Оскільки трійка коней на Масляній тепер рідкість, то обласний депутат відзначив матеріальною нагородою їх господаря за вірність традиціям і любов до справи).

Далі свято продовжилось змістовною, насиченою культурною програмою, де були виступи вокальних колективів районного будинку культури, Пристайлівського, Михайлівського, Кам’янського, Штепівського, Боровеньківського, Рябушківського, Московсько-Бобрицького сільських будинків культури та Червленівського сільського клубу; конкурси (стовп, кращий курінь), спортивні змагання, аукціон товарів.

До речі, вперше провели конкурс млинців. Витівкам господинь, здавалося, не було меж. Вони приготували млинці, крім традиційної начинки, ще й з ікрою, зеленню, желейною заливкою, різними овочами, ягодами та фруктами. А присмачені сметанкою – то була суцільна смакота!

Вправно підкорювали стовп один за одним молодики, адже кожного ман гарні призи та самовдосконалення.

Чимало охочих отримати товари за ціною нижче ринкових щороку чекають на благодійний аукціон. Його організатор і ведуча, як завжди, – начальник відділу культури, молоді та спорту Лебединської районної державної адміністрації Ганна Богомаз. Чого там тільки не було! Баран, свині, олія, риба, гречка, мука, зерно, дерть та багато-багато іншого. Гроші, зібрані під час аукціону, передадуть на лікування жительці села Московський Бобрик.

Дітям не було спокою на змаганнях, які проводили районна дитячо-юнацька спортивна школа і районний будинок дитячо-юнацької творчості. Кожен бажав взяти в них участь та, звичайно ж, перемогти.

Курені та ятки манили до себе шашликами, варениками, млинцями. Смачним військовим кулешем із пересувної польової кухні пригощали всіх військові 27-ої окремої реактивної артилерійської Сумської бригади.

Веселими піснями була насичена святкова атмосфера. Драйву до неї додали гості – полтавчани, запальна гра яких примушувала ноги глядачів піти у танок. Свято вдалося зробити великим, веселим і цікавим, за що організатори щиро дякували Будильській сільській раді, самодіяльним артистам, працівникам галузі культури та спорту району, підприємцям і підприємствам, всім, хто доклав зусиль до організації такого масштабного дійства.

Інформацію надано відділом культури, молоді та спорту Лебединської районної державної адміністрації