«Співоча доля «Берегині»

14 жовтня, в День українського козацтва, на сторінці Кролевеччина культурна у Фейсбук відбулася прем’єра ювілейного фільму-концерту «Співоча доля «Берегині» присвяченого 20-й річниці творчої діяльності народного аматорського вокального ансамблю «Берегиня» комунального закладу «Районний будинок культури» Кролевецької районної ради.

Робота над створенням фільму-концерту тривала протягом двох місяців. Були зібрані архівні матеріали, записані інтерв’ю з учасниками ансамблю, зняті і змонтовані відеокліпи на пісні у виконанні колективу. За два дні прем’єру ювілейного фільму-концерту «Співоча доля «Берегині» переглянули більше двох з половиною тисяч глядачів, адже народна пісня – щира і мудра, залишається жити вічно.

Сьогодні народним аматорським вокальним ансамблем «Берегиня» керує талановитий музикант-віртуоз Олександр Петрович Бобрик. Про Олександра Петровича та його родину потрібно знімати окремий фільм, настільки неперевершені діамантові грані його особистості. Він не лише музикант, а й знаний на Кролевеччині художник, дослідник історичних та етнографічних знахідок рідного краю.

Характерною особливістю вокального ансамблю є саме родинний міцний зв’язок поколінь. У «Берегині» співають рідні та двоюрідні сестри, чоловік та дружина, матуся та донька. У колективі багато уваги приділяється відродженню та збереженню пісенних скарбів і традицій нашого рідного краю. Все, що знають і уміють учасники ансамблю, вони передають у спадок дітям та онукам.

Тож побажаємо ансамблю «Берегиня», щоб Бог ще дарував наснагу і талант, щоб творчість й добрі справи відгукнулись у людських серцях. Щоб вам здоровилось та завжди щастило на мистецькій ниві.

Переглянути фільм-концерт «Співоча доля «Берегині» можна за посиланням https://www.facebook.com/dkKrolevets/videos/762648114313079/

Матеріали надано комунальним закладом «Районний будинок культури» Кролевецької районної ради