Солдат війни не обирає

Після Другої Світової наші військові брали участь у 32 локальних війнах і збройних конфліктах на території 17 іноземних держав. Найбільш масштабною та трагічною була війна в Республіці Афганістан. За 10 років через її пекло пройшли десятки тисяч солдат. Ось уже 32 роки, у лютневі дні по всій Україні зустрічаються рідні, друзі, щоб вшанувати пам’ять воїнів, які не повернулися в свій рідний дім. Не виключення і мешканці міста Охтирка.

15 лютого охтирчани вшанували учасників бойових дій на території інших держав. Зі словами вдячності до воїнів-інтернаціоналістів звернувся міський голова Павло Кузьменко. До своїх бойових побратимів звернувся голова охтирської міської організації Української спілки ветеранів Афганістану та воїнів-інтернаціоналістів Григорій Довгаль та учасник бойових дій в Афганістані Володимир Щеглов. Перед присутніми виступили голова Охтирської районної ради Сергій Кірічок, військовий комісар Охтирського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Андрій Думчиков, член громадської організації «Непереможні» Сергій Безпалько.

Під час мітингу керівник і солістка народного аматорського вокального ансамблю «Барви» Ольга Ходунай виконала пісню «А мати жде», поетеса Тетяна Акименко прочитала власну поетичну композицію, в якій оспівується мужність, дружба, біль втрат наших земляків воїнів-афганців. Присутні згадали поіменно тих, хто не повернувся з афганської війни і заслуговують на нашу шану.

Хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятного знаку присутні вшанували пам’ять загиблих при виконанні військового обов’язку у воєнних конфліктах за межами держави.

Ще довго, щороку в цей день, схилятимуть знамена над полеглими, подаватимуть на службу Божу за тих, хто загинув, лунатимуть скупі тости тих, хто вижив. Воїни згадуватимуть військову дружбу, людську честь, мужність побратимів, втрату друзів, пролиту кров.

Інформація надана комунальним закладом «Охтирський міський центр культури і дозвілля»

no images were found