Слово Шевченка і досі живе між нами

9 березня в Бурині біля пам’ятного знаку Тарасу Шевченку відбувся мітинг, присвячений урочистій події – відзначенню 207-х роковин від дня народження Великого Кобзаря «Промінь той в душі не згас, що запалив колись Тарас». З нагоди Шевченківських днів ведуча заходу методист Буринського будинку культури Олена Ларінцева запросила до слова першого заступника Буринського міського голови Євгена Базиму. У своєму зверненні до присутніх він підкреслив актуальність творчості Тараса Шевченка для України та її народу не тільки за життя митця, але й упродовж цих майже 200 років, і особливо зараз, коли на сході країни триває неоголошена війна, а Крим окупований супостатами. Та через призму років ми чуємо обнадійливе Шевченкове слово:

І на оновленій землі

Врага не буде, супостата,

А буде син, і буде мати,

І будуть люди на землі.

Продовжив захід виступ вокального сімейного дуету «Калинові сестри» Буринського будинку культури. Сестри Наталія Сомова та Світлана Головченко виконали пісню на слова Тараса Шевченка «Вітре буйний».

Завершився мітинг покладанням квітів до підніжжя пам’ятного знаку.

Матеріали надано КЗ Буринської міської ради «Буринський будинок культури»