Шевченківська весна

Весна для українського народу пов’язана передусім з Тарасом Шевченком. З дитячих літ, неначе святе писання вбираємо ми в душу його полум’яні пророчі рядки. 9 березня біля пам’ятника Т.Г. Шевченку у місті Охтирка пройшли урочистості, присвячені дню народження Кобзаря. Делегація на чолі з міським головою Павлом Кузьменком поклала квіти до пам’ятника. Пролунала пісня на вірші великого поета «Бандуристе, орле сизий» у виконанні Анастасії Павленко.

Пізніше, в приміщенні міської ради відбулося нагородження лауреатів VII конкурсу читців, присвяченого пам’яті Т.Г. Шевченка. Міський голова разом з головою журі, поетесою Тетяною Акименко вручили грамоти та книги в подарунок лауреатам конкурсу. Пролунали вірші великого Пророка у виконанні переможців конкурсу Соломії Савченко, Артема Котенка, Катерини Зубченко і Кароліни Зосим.

Всі присутні отримали справжню насолоду від виступів, від Шевченкового слова, від співучої української мови.

Матеріали надано комунальним закладом «Охтирський міський центр культури і дозвілля»