Шана вірності військовій присязі, витримці та бойовому братерству

15 лютого в Бурині біля пам’ятника воїнам-афганцям відбувся мітинг «Афганістан – то біль і смуток, чиєсь обірване життя», присвячений Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 32-й річниці виведення військ колишнього СРСР з Демократичної Республіки Афганістан.

Захід відбувся за участі представників Буринської міської ради, спілчан Буринської організації Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) «Обов’язок», родичів загиблих у зоні антитерористичної операції, представників закладів культури, освіти та громадськості.

До всіх присутніх з промовою звернувся перший заступник голови Буринської міської ради Євген Базима. Також на мітингу виступили тимчасово виконуючий обов’язки військового комісару Буринського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки майор Дмитро Дудукін та заступник голови Буринської районної організації Української спілки ветеранів Афганістану «Обов’язок», кавалер Ордена Червоної зірки підполковник запасу Анатолій Нечепуренко.

Пам’ять загиблих та померлих воїнів присутні вшанували хвилиною мовчання, а настоятель парафії святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії Православної Церкви України протоієрей отець Димитрій провів за ними заупокійну літію.

Соліст будинку культури Андрій Козирь виконав пісню про Афганістан. На завершення заходу ведучий мітингу, методист будинку культури Денис Ларінцев запросив присутніх на церемонію покладання квітів до підніжжя пам’ятника воїнам-афганцям та Алеї пам’яті Героїв України – мешканців та уродженців Буринщини.

Матеріали надано комунальним закладом Буринської міської ради «Буринський будинок культури»