Шана мужності, героїзму і патріотизму

13 жовтня, напередодні відзначення Дня захисників і захисниць України та Дня українського козацтва, у Бурині відбулися тематичні заходи. Біля Алеї пам’яті Героїв України був проведений мітинг за участю представників установ міської ради, військовослужбовців, ветеранів російсько-української війни, воїнів-афганців, членів сімей загиблих (померлих) воїнів, громадськості. В ході мітингу до присутніх звернулись Буринський міський голова Віктор Ладуха та учасник антитерористичної операції Павло Лакіза.

Ведучий заходу Денис Ларінцев запросив містян вшанувати хвилиною мовчання пам’ять співвітчизників, які заплатили своїм життям за краще майбутнє України. Далі, Катерина Ігнатенко у супроводі Наталії Сомової, Світлани Головченко, Любові Устинової та народного аматорського фольклорного колективу «Співаночка» Буринського будинку культури (керівник Катерина Ігнатенко) виконали пісню «Ой полечко, поле».

Після здійснення заупокійної літії за душами загиблих і померлих та молебня за захисниками і захисниць України до присутніх звернувся протоієрей отець Димитрій. На завершення мітингу до Алеї пам’яті Героїв та інших меморіальних місць Бурині були покладені квіти.

Пізніше у Буринському будинку культури відбувся святковий концерт. З привітальним словом на початку заходу до глядачів звернувся начальник відділення рекрутингу та комплектування майор Володимир Борщ. Хвилиною скорботи вшанували присутні загиблих за незалежність, неподільність і свободу України. З нагоди прийдешніх свят з побажаннями гарної долі у мирній та процвітаючій Україні народні та зразкові, творчі колективи Буринщини, солісти міської сцени та сільських закладів культури подарували присутнім яскраву концертну програму.

Матеріали надано комунальним закладом Буринської міської ради «Буринський будинок культури»